+ Jegyzet

Az ember, aki padokat gyűjt

padokat gyűjt

Elmondása szerint ugyanis ezek az ülőalkalmatosságok kiválóan szimbolizálják a világ dolgain való töprengést. Az ücsörgést, és a jó értelembe vett ‘semmittevést’.

  • padokat gyűjt
  • padokat gyűjt
  • padokat gyűjt
  • padokat gyűjt
  • padokat gyűjt
  • padokat gyűjt

Írta: Séra András

Elmondása szerint ugyanis ezek az ülőalkalmatosságok kiválóan szimbolizálják a világ dolgain való töprengést. Az ücsörgést, és a jó értelembe vett „semmittevést”. Valami olyasmit, amit a mai sietős és ideges világban egyre nehezebben tudunk megvalósítani. Ennek a meditatív tűnődésnek a hasznosságára hívja fel az emberek figyelmét a padok által.

A padok nem a fiatalember otthonában állnak, hanem szerte a világban. Ő csupán a fotókat gyűjti. Blogjának olvasói küldik be hozzá a képeket. Egyszerű, amatőr képek ezek. A blogíró elmondása szerint:

Egy PAD sok mindenen túlmutat. Országhatáron, nemzeten, gazdasági helyzeten, politikai beállítódáson, bőrszínen vagy valláson. Egy PAD, az „csupán” PAD. Egyszerű és tökéletes. Szimbolikus.

padokat gyűjt

Az indiai Kumbhalgharh-ból küldte Mariann

És blogjának olvasói folyamatosan küldik számára a padokról készült képeket, Indiából, Németországból, Erdélyből, Budapestről és a világ sok-sok pontjáról.

A padokon történő meditatív ücsörgés, tűnődés és szemlélődés amúgy sem áll távol, se a fiatalembertől, se a blogjától. Hét éve szerkeszti már a

Meditáció – a kolostor udvarán című, meditatív blogját. Ő maga pedig a kolostor őrzőjeként frissíti hétről hétre újabb írásokkal. És az elmaradhatatlan padokkal.

padokat gyűjt

Szabina padja a Rajna-partról

Írásai szerint, abban hisz:

…ha minden családban lesz legalább egy, rendszeresen meditáló ember, az mindent meg fog változtatni! Türelmesebb, megfontoltabb, és sokkal kiegyensúlyozottabb lesz az ország. A célom az, hogy ez összejöjjön, hiszen ez mindannyiunk érdeke is. Egy sokkal tudatosabb, emelkedettebb és kedvesebb társadalom már igazán ránk fér végre.

Hogy a padok, a tűnődés, és a meditáció vajon hozzá segít-e minket egy szebb és jobb társadalomhoz, azt az olvasóra bízzuk. A témán azért valóban érdemes lehet picit eltűnődnünk.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top