+ művészet & politika

A magyar művészeti élet sorsdöntő kérdéseinek eldöntésére szövetkezett az MMA és az MTVA

MMA

Az MMA felkészült arra, hogy olyan ajánlatokat tegyen a közmédia számára, amelyekkel a magas színvonalat tudatosítani tudják Magyarországon.

Együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Művészeti Akadémia (MMA), valamint a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezetője csütörtökön a Pesti Vigadó épületében.

Fekete György, az MMA elnöke szerint, a magyar kultúrának és művészeteknek eredményeikhez, európai és világszintű jelentőségükhöz mérten kell jelen lenniük a magyar televízióban és a rádióban.

Ebben a tekintetben voltak hiányosságok, de ezt most félre tudjuk tenni. Az MMA felkészült arra, hogy olyan ajánlatokat tegyen a közmédia számára, amelyekkel a magas színvonalat tudatosítani tudjuk Magyarországon és nemzetközi kitekintésben is.

– emelte ki.

Továbbá azt is mondta, hogy a magyar művészet szempontjából sorsdöntő kérdések dőlnek majd el a következő években és ehhez keres partnereket az MMA, ami jelen esetben az MTVA.

Szabó László Zsolt, az MTVA vezérigazgatója szerint az MMA-ban tevékenykedő közösség rendkívüli erőt és eredményeket tud felmutatni, éppen ezért

A közszolgálati média ezeket az embereket, a hozzájuk kapcsolódó sorsokat, alkotásokat folyamatosan be fogja mutatni képben, hangban, híreiben.

– mondta Szabó.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top