+ Ajánló

Hol zsírjaink domborulnak – celebek hizlalva

david lopera

A barokkos női idomok kedvelői nagyon fogják kedvelni David Lopera manipulált fényképeit, melyeken zsír nő oda hol egyébként csont és bőr tenyész.

Az idén huszonötödik születésnapját ünneplő Photoshop kapcsán sok érdekes cikk született a művészet demokratizálásáról, a látvány és a néző manipulálásáról, vagy éppen a nagy fotós átverésekről. Itt például megtudhatod, hogy mikor gitározott együtt John Lennon és Che Guevara Mégis, a legtöbben azt jegyzik meg, hogy a Photoshop segítségével a férfimagazinok alulöltözött női szereplőit lehet kívánatosabbá tenni. Plasztikai sebész nélkül tűnnek el a zsírpárnák és a szem alatti táskák, felhőt döfködnek a valóságban köldökre simuló mellbimbók… Persze, sokak szerint az ilyesféle „javítás” az ördögtől való, és sokat árt a nők önmagukról formált képének. Ne mi, nem most és ne itt próbáljuk meg ütköztetni ezeket az álláspontokat! Hiszen egy olyan manipulátorra szeretnénk felhívni a figyelmet, aki büszkén vállalja, hogy képei eltérnek a számára nyilván lehangolónak tűnő – valóságtól.

david lopera

Michelle Keegan átváltozása

David Lopera képeibe a facebookon futottunk bele, bár később meggyőződtünk róla, hogy az interneten egyre ismertebbek az alkotásai. Lopera nem tesz mást, minthogy a trendet megfordítva virtuális hízókúrára fogja az egyébként soványnak, kapcsúnak megismert celebeket, aki egyéni adottságaikon túl – nyilván – a mai szépségipar termékei is.

david lopera

Kim Kardashian súlyosbítva

A celebhizlalda azért is érdekes, mert Lopera a legtöbb esetben nem törekszik arra, hogy szereplőit visszataszítóvá tegye, sőt…

david lopera

Jennifer Lawrence a virtuális nassolás után

Nem állítjuk, hogy a fiatal spanyol alkotó kulturális forradalmat indíthat, de abban biztosak vagyunk, hogy az általa közvetített kérdések – legyen szó ideálokról, életmódról, vagy „csak” szépségről – nem érdektelenek.

david lopera

Emma Watson sörhassal

Érdemes odafigyelni a spanyol művész facebookon működtetett virtuális celebhizlaldájára, mert úgy tűnik, a projekt még közel sem ért véget!

 

david lopera

Miranda Cosgrove

Persze, a képeket nézegetve se felejtsük el, hogy angol kutatók szerint a genetika is felel az elhízásért, mégis akad, aki képes három óra alatt hatszáz kilót fogyni!

david lopera

Hófehérkét talán nem kell bemutatni….

Míg David Lopera képeinek üzenetét firtatjuk, ne feledkezzünk meg arról, hogy a Photoshop segítségével – az alábbi videó tanúsága szerint – még egy pizza is nővé alakulhat:

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. buchbinder ármin szerint:

    …UNOKÁINK kiBORULNAK….

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top