+ Képzőművészet

Ahol múzeumbuszok szállítják a kultúrát

múzeumbusz

A kultúra terjesztése érdekében múzeumbuszokat állítanak szolgálatba Hongkongban, melyek szó szerint házhoz viszik a művészetet – számolt be róla a hongkongi média.

A kultúra terjesztése érdekében múzeumbuszokat állítanak szolgálatba Hongkongban, melyek szó szerint házhoz viszik a művészetet – számolt be róla a hongkongi média.

A kultúrbusz, vagy más néven a busz és múzeum angol megfelelőinek összeolvasztásából keletkezett, nem hivatalos “buseum” nevet viselő kezdeményezés az ötletgazdák szerint kettős célt szolgál. Egyrészt a Hongkong belvárosától távolabb élőket és a kulturális életben nem, vagy csak ritkán résztvevőket próbálja elérni és szélesíteni látókörüket, másrészt a kultúrbusz a helyi művészek munkáinak bemutató fórumává is válna.

A szervezők a külvárosi területek mellett a hongkongi diákok megszólítására külön hangsúlyt fektetnek, vagyis a buszok az oktatási intézmények körül is járnak majd. Az első járatok indítását a következő iskolaév elejére, szeptemberre időzítették. A buseumok kialakítása egyszerű: a közlekedésben is használt járművek belsejéből kiveszik az üléseket, így alakítják át az utasteret kiállítótérré, mindig egy-egy téma köré építve az aktuális tárlatokat – áll a tervekben.

Az első évben a téma az átváltozás lesz, a buszokban a helyi kortárs képzőművészek klasszikus és modern stílusú műveit vonultatják fel. Az ötletgazdák százezrek elérésében reménykednek, tovább emelve ezzel a múzeumlátogatók számát, mely a kulturális tárca adatai szerint tavaly 6,5 millió főt tett ki.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top