+ Történelem

Lopok neked egy könyvet – elcsent műkincsekre bukkantak San Franciscóban

műkincsekre

A 17. századi könyveket az olaszországi mezőgazdasági könyvtárból lopták el, és eladták egy olasz műkincskereskedőnek. Műkincsekre…

Olaszországból ellopott 17. századi könyveket találtak San Franciscóban, a műkincseket az amerikai szövetségi hatóságok tájékoztatása szerint visszajuttatják származási helyükre – írta a The Guardian című brit napilap.

A Stirpium Historiae és a Rariorm Plantarum Historia Anno 1601 című művet az olaszországi Nemzeti Történeti Mezőgazdasági Könyvtárból lopták el, és eladták egy olasz műkincskereskedőnek. A műkincsekre végül egy mit sem sejtő San Franciscó-i vevő csapott le – mondta el David Prince, az illetékes amerikai szövetségi hatóság munkatársa.

A hatóságok közölték, hogy a héten más kulturális műkincsekre bukkantak, köztük egy 17. századi ágyút, egy 5. századi görög cserépedényt, valamint több Kr. e. 460 és 300 közötti időkből származó tárgyat szolgáltatnak vissza az olasz kormánynak. A kincseket az elmúlt néhány év alatt lopták el Olaszországban és csempészték az Egyesült Államokba.

Az amerikai kormány 2007 óta több mint 7200 műtárgyat szolgáltatott vissza 30 országnak, köztük francia, német, lengyel és osztrák festményeket, 15-18. századi olasz és perui kéziratokat, kínai, kambodzsai és iraki műkincseket.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top