+ Tudomány

Jó áron kelt el Simon Kuznets közgazdasági Nobel-díja

simon kuznets

Az 1985-ben elhunyt orosz származású Simon Kuznetsnek 1971-ben ítélték oda a Nobel-díjat a gazdasági növekedés tapasztalati értelmezéséért, a gazdaságfejlődési folyamat gazdasági és társadalmi szerkezetének jobb megismeréséért.

Több mint 390 ezer dollárért kelt el Simon Kuznets amerikai közgazdász Nobel-érméje egy csütörtöki Los Angeles-i aukción.

Az 1985-ben elhunyt orosz származású Simon Kuznetsnek 1971-ben ítélték oda a Nobel-díjat a gazdasági növekedés tapasztalati értelmezéséért, a gazdaságfejlődési folyamat gazdasági és társadalmi szerkezetének jobb megismeréséért. Ez az első közgazdasági Nobel-díj, amelyet árverésre bocsátottak.

A 23 karátos aranymedál leütési ára 309 848 dollár volt, a jutalékokkal együtt 391 ezer dollárt fizetett új tulajdonosa. Az árverést szervező Nate D. Sanders aukciósház nem fedte fel a vevő kilétét.

A DNS szerkezetét feltáró James D. Watson Nobel-díjáért decemberben rekordösszeget, 4,75 millió dollárt fizetett Oroszország leggazdagabb embere, Aliser Uszmanov fémipari és távközlési iparmágnás egy New York-i aukción, hogy visszaadhassa az amerikai tudósnak. Ez volt az első Nobel-érem, amelyet élő díjazott ajánlott fel árverésre.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top