+ Ajánló

Nyúzzatok meg! és Hinoki 2.0 a dunaPart3-on

dunapart3

Hét nap alatt három színházi és három táncprodukció a harmadik magyar kortárs előadóművészeti szemlén, a dunaPart3-on. Itt most kettőt ajánlunk. Van már jegyed?

Hinoki 2.0 és Nyúzzatok meg! a dunaPart magyar kortárs előadóművészeti szemlén a Trafóban

A Trafóban idén három tánc és három színházi előadás szerepel a március 2-8. között megrendezendő harmadik magyar kortárs előadóművészeti szemlén, a dunaPart3-on. A Fiatal Előadóművészeti Szövetség, a Színházi Kritikusok Céhe és a Trafó által közösen szervezett showcase célja, hogy megmutassa az országba látogató több mint 180 külföldi színházi szakembernek az elmúlt évek legérdekesebb, legizgalmasabb, legjobb magyar előadásait, melyeket egy hattagú szakmai kuratórium válogatott ki. A Trafóban Mundruczó Kornél, Schilling Árpád és a Dollár Papa Gyermekei képviselik a színházat, Gergye Krisztián, Dányi Viktória-Vadas Tamara-Molnár Csaba és Mészáros Máté pedig a táncot.

A produkciók megtekintése mellett a szakma magyar és nemzetközi képviselői beszélgetéseken vesznek részt, a találkozók és az esti programok alkalmával ismerkedhetnek, kapcsolatokat építhetnek a fellépő művészekkel, hazai szervezőkkel, befogadó színházak képviselőivel. A kísérőprogramok nagy részének szintén a Trafó ad helyet.

Két magyar táncelőadást ajánlunk most ebből a hazai közönségnek:

Március 6-án, a nagyteremben a belga Ultima Vez társulatnál tanult Mészáros Máté Hinoki 2.0 című koreográfiáját tekinthetik meg. Az októberben bemutatott produkció különösen látványos, és olyan fiatal táncosok szerepelnek benne, akik külföldön sajátították el a szakma rejtelmeit. Az előadás az elmúlás, rombolás, újjáteremtett valóság témáit fordítja le a test és a fizikalitás nyelvére.

Március 7-én Dányi Viktória, Molnár Csaba és Vadas Tamara Nyúzzatok meg! című világot járt produkcióját kínálja a Trafó hazai és külföldi közönségnek. Az előadás két éve készült, szerepelt a svéd Aerowaves fesztiválon és a hazai Lábán Rudolf-díjat is besöpörte. A fiatalos produkcióban nemcsak táncosok, de zenészek is szerepelnek: Porteleki Áron dobos és Czitrom Ádám gitáros is aktívan részt vett mind az előadás megalkotásában, mind a megvalósításában. Mára már az egyik legnagyobb közönségsikernek örvendő táncelőadásként emlegetik a darabot.

Ha tudni akarod, milyen frenetikus esték várnak rád, nézz bele, ott jártunk, ahol hideg vérrel nyúzták meg a szépséget.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top