+ Életmód

Netadó helyett netsemlegesség

netsemlegesség

Tegnaptól tilos a szélessávú szolgáltatóknak lassítani a forgalmat, vagy fizetség fejében egyes szolgáltatókat olyan előnyben részesíteni, melynek eredményeképpen azok szolgáltatásai gyorsabban jutnának el a fogyasztóhoz.

Nálunk pár hónapja az internetadó bevezetése verte ki a biztosítékot, az USA-ban azonban a netsemlegességet szavatolni hivatott szigorú szabályozást fogadott el csütörtökön az Egyesült Államok Szövetségi Kommunikációs Bizottsága (FCC).

A határozat nyomán a kábel- és telekommunikáció-szolgáltatók a várakozások szerint bírósági eljárások sorozatát kezdeményezhetik majd, azt kifogásolva, hogy a szabályozás visszafogja a beruházásokat az ágazatban, és hogy az ellentétes a fogyasztók érdekeivel.

Az új szabályozást egyéves küzdelem előzte meg a kábel- és kommunikációs társaságok, illetve a netsemlegesség támogatói között. Az FCC a szabályozás kidolgozása során mintegy 4 millió kommentet kapott. A hatóságot Barack Obama amerikai elnök arra szólította fel, hogy a lehető legszigorúbb szabályokat fogadja el a netsemlegesség érdekében.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top