+ Természet

Itt a Magyar Természet Napja

természet

Magyarország három legnagyobb természetvédelmi civil szervezete december óta munkálkodik azon, hogy egy új társadalmi mozgalmat indítsanak.

Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME), a Magyar Természetvédők Szövetsége (MTVSZ) és a WWF Magyarország vezetői decemberben aláírásgyűjtésbe kezdett, hogy megerősítse a hazai természetvédelem helyzetét. Ehhez szeretnének egy szimbolikus napot kijelölni, ami a természeti értékek iránti tiszteletet szimbolizálná, amelyen

mindannyiunk közös kincsét, és jólétünk zálogát ünnepeljük: a természetet.

A mozgalomhoz eddig több mint tizenkétezer magánszemély és intézmény csatlakozott, illetve Szabó Marcel, az Alapvető Jogok Biztosának Jövő Nemzedékek Érdekeinek Védelmét Ellátó Helyettese is. Szabó kiemelte, hogy az Alaptörvény P) cikke külön figyelmet fordít a természeti örökség megőrzésére azzal, hogy nevesíti a jövő nemzedékek számára megőrzendő nemzet közös örökségét. Annak részét képezik a többi között a természeti erőforrások, az erdők és a vízkészlet, a biológiai sokféleség, különösen a honos növény- és állatfajok. A P) cikk szerint a nemzet közös örökségének védelme, fenntartása és a jövő nemzedékek számára való megőrzése az állam és mindenki kötelessége.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top