+ Életmód

Fellépés a gyermekek szexuális bántalmazása ellen

szexuális

A Kék-Vonal Gyermekkrízis Alapítvány középiskolás pedagógusoknak készít prevenciós programot a témában.

Az Alapítvány az Európai Unió támogatásával a lengyel Nobody’s Child Foundation-nel közösen, nemzetközi összefogásban indít programot a gyermekekkel szembeni szexuális visszaélések ellen, a program fókuszában a prevenció áll.

Prevenciós munkánk szerves részét képezi egy tréning sorozat. Ennek keretében olyan módszertan kerül átadásra pedagógusoknak és más gyermekekkel foglalkozó szakembereknek, amelynek segítségével középiskolás osztályokban interaktív feladatokon keresztül közösen átgondolható a szexuális visszaélések problémaköre.

Az edukációs anyag három témát dolgozz fel: gyermekkereskedelem; szponzoring (rosszindulatú csábítás anyagi eszközökkel); kockázatos, meggondolatlan szexuális kapcsolatok.

Munkánk fontos része a szakemberek érzékenyítése, kompetencia érzésük növelése, hogy ezekről a néha zavarba ejtő témákról a diákokkal konstruktívan, gyerekközpontúan tudjanak együtt gondolkodni. A három tematika jó alap arra, hogy más, hasonlóan nehéz témák is könnyebben feldolgozhatóak legyenek az osztályközösségben.

– áll az alapítvány sajtóközleményében

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top