+ Oktatás

Botrányos ábra az ötödikes tankönyvben

ötödikes

Képzelem a magyarázkodó tanárt, és az ámuló ötödikest, akiben megerősödik a bizonyosság: mégis csak hülyék ezek a felnőttek.

Annak idején a tankönyveket szakmai lektorok fürkészték végig, hogy ne maradjanak bennük hibák, de mióta a tankönyvpiacra beütött biznisz, sok hülyeséggel tömik a gyerekek fejét.

Volt olyan könyv, a nyugatimádat és a CCN hírcsatorna ellen lázított, egy másik, egyetemi tankönyv Orbán miniszter úr képességeit magasztalta, a gyerekgyilkos anyával példálózó tankönyv komoly kommentáradatot indított el, és volt olyan is cikkünk, amelyben az olvasók kifogásolták a versben megjelenő  tinibugyikat.

A legutóbbi gyöngyszem ötödikes természetismeret tankönyvből került elő. A könyv kísérleti alcímet visel. Ez adhat némi magyarázatot arra, hogy ebben a tudástárban a Tiszántúl és a Duna-Tisza köze egészen más színben tűnik föl. Képzelem a magyarázkodó tanárt, és az ámuló ötödikest, akiben megerősödik a bizonyosság: mégis csak hülyék ezek a felnőttek.

Úgy tűnik viszont, hogy vannak, akik szerint ez az ábra hamisítvány.

3 hozzászólás

3 Comments

  1. Nonemart szerint:

    Naná, hogy ez a Gyurcsány kottája ! Most megvan !

  2. puszt szerint:

    (TV2….) Vajon tudnak annyit, mint egy ötödikes???

  3. DKristof szerint:

    A „botrányos” jelző ebben az esetben talán kicsit túlzó. Itt – ha jól értem – csak egy sajtóhibáról van szó. Figyelmetlenség, aminek egy tankönyvben nem szabad helye lenni, de mégsem egy kategória a cikkben is felsorolt elrettentő példákkal, amelyek tartalmi szempontból vállalhatatlanok.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top