+ Zene

Csigolyáját törte Varnus Xavér

varnus xavér

Ahogy egy öreg és szuvas deszkára ráálltam, az beroppant alattam, és én lezuhantam egy emeletet. Hatalmas fájdalom hasított belém – meséli Varnus Xavér.

Csigolyáját törte Varnus Xavér, aki egy templomi orgona emeletéről zuhant a mélybe péntek este – írja az infocegled.hu a blikkre hivatkozva.

A világszerte elismert orgonavirtuózt egy falusi pap barátja kérte meg, hogy hangolja fel 200 éves orgonáját, akkor történt a baleset.

– A konzervatóriummal párhuzamosan egykor orgonaépítést is tanultam, így szívesen segítettem neki. Bemásztam az antik hangszer második emeletére, hiszen az orgonaszekrényen belül emeleteken helyezkednek el a kisebb és a nagyobb sípok. Ahogy egy öreg és szuvas deszkára ráálltam, az beroppant alattam, és én lezuhantam egy emeletet. Hatalmas fájdalom hasított belém, néhány másodpercre elveszítettem az eszméletemet. Amikor magamhoz tértem, percekig nem tudtam megmozdulni a fájdalomtól, de az esti koncertet fájdalomcsillapítókkal még végigcsináltam. Hétfőn kórházba vittek, megröntgeneztek, s megállapították, hogy a hatalmas eséstől két csigolyám egybecsúszott, s az egyik eltörött – mondta fájdalmak közepette Xavér a Blikknek.

Rögtön írt a legendás Veres Róbert idegsebész-profeszszornak egy e-mailt, s benne elküldte a röntgenképeket is, hiszen a szakma egyik legnagyobb sztárjaként balesete után ő operálta egykor Felipe Massát, a brazil Forma–1-es pilótát. Sőt szinte napra pontosan két esztendeje egy műtéttel az orgonavirtuóz édesapjának életét mentette meg.

Az ő válasza dönti el,

hogy milyen gyógykezelést kell kapjak ezután, de egy bizonyos: még ha műteni is kell, egyetlen koncertemet sem fogom lemondani, hiszen ez az életem. Most vasárnap 1600 embernek koncertezem a ceglédi református nagytemplomban, fájdalmaim ellenére, gyógyszerekkel teletömve. Tavasszal lesz a nagy angol turném, júniusban pedig Boros Misivel, a Virtuózok című tehetségkutató műsor csodazongoristájával adok közös koncertet Pécsett, ezért szeretném elkerülni a műtétet, ha lehetséges – magyarázta Xavér.

Xavér hivatalos facebook oldalán is közzétette, hogy speciális fűzőben ugyan, de megtartásra kerül.

2 hozzászólás

2 Comments

  1. qpisti szerint:

    „Rögtön írt a legendás Veres Róbert idegsebész-profeszszornak egy e-mailt” -természetesen! Hát csak nem foglalkozhat a leleteivel egy névtelen senki … nekem is fáj a derekam …

  2. Chagall szerint:

    Jaj, ne legyél már ilyen irigy! Miért? Te vagy olyan híres orgona művész mint a Xavér? Majd ha leszel, neked is lesznek ilyen kiváltságaid! Ez teljesen normális.

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top