+ Design

Nyomtass 3D-ben! Pályázat!

3D Printing Days

Háromdimenziós nyomtatási technológiával készülő műalkotásokra hirdetett pályázatot a Design Terminál What-to-print-in-3D címmel, a leadási határidő március 30.

Háromdimenziós nyomtatási technológiával készülő műalkotásokra hirdetett pályázatot a Design Terminál What-to-print-in-3D címmel, a leadási határidő március 30.

A szervezők olyan háromdimenziós nyomtatási technológiára épülő műalkotásokat várnak a magyar és külföldi pályázóktól, amelyek kizárólag ipari, vagy otthoni 3D-s nyomtató felhasználásával készülnek – olvasható a Design Terminál tájékoztatójában. A Design Terminál harmadszor rendezi meg a 3D-s nyomtatási technológiákat felvonultató rendezvénysorozatát, a Budapest 3D Printing Days-t. Ennek részeként hirdette meg a What-to-print-in-3D című nyilvános pályázatot a Varinex Informatikai Zrt-vel együttműködve. A héttagú bírálóbizottság elnöke Bendzsel Miklós, a Magyar Formatervezési Tanács és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának elnöke.

A zsűri azokat a 3D-s terveket részesíti előnyben, amelyeket lehetőleg csak rétegről-rétegre építkező 3D nyomtatóval lehet előállítani. Emellett fontos az újszerűség, az eredetiség és a formai megoldás érvényesülése is – olvasható a dokumentumban. A legjobbnak ítélt pályamű készítői 3D nyomtatót, 150 ezer forint értékű 3D-s nyomtatási lehetőséget, valamint a legkiemelkedőbb tervnek járó White Cube díjat nyeri el. A második és a harmadik helyezett tabletet és 125 ezer, illetve 100 forint értékű 3D-s nyomtatási lehetőséget kap. A beérkező pályaművek véleményezésére a nagyközönség is lehetőséget kap. Az első 20 legjobbnak ítélt pályázatot – köztük a három legtöbb közönségszavazatot elért tervet – a Budapest 3D Printing Days rendezvényen mutatják be a közönségnek május 14. és 16. között a budapesti Akvárium Klubban.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top