+ Zene

Add már, uram, a nyarat! – Nyárváró zenék télutálóknak

nyár

Unod már a zimankót? Rendszeresen lesed a naptárad, hogy mikor jön már a fesztiválszezon, de csak nem telik gyorsabban az a fránya idő? Zenékkel idézzük meg a nyarat, hogy kevésbé legyen fájdalmas a várakozás.

Unod már a zimankót? Rendszeresen lesed a naptárad, hogy mikor jön már a fesztiválszezon, de csak nem telik gyorsabban az a fránya idő? Az időt sajnos mi sem tudjuk felgyorsítani, és jelenleg az időjárást befolyásoló eszközök sem állnak szerkesztőségünk rendelkezésére. Ezért most inkább felsorakoztatunk öt olyan zenét, melyek megidézik a szabadban bulizós-hepajkodós időszakot, ami ha borzalmasan lassan is, de közelít!

Ocho Macho – El mundo fantastico

Kevés dolog idézi meg jobban a gondtalan tavaszi-nyári esték hangulatát, mint egy reggae vagy latin zene. Pontosan ebben a műfajban utazik a szombathelyi Ocho Macho, akiknek szabadtéri koncertjeik rendre élményszámba mennek. Az „El mundo fantastico” című dalukkal abszolút nem lőttek mellé, és bizony rendesen meg is szokták táncoltatni vele a közönséget.

Irie Maffia – Jah watching

Vannak együttesek, melyek nélkül nem lehet lezavarni egyetlen hazai nyári fesztivált sem. Na jó, le lehet, de igazából nem érdemes. Az Irie Maffia ebbe a kategóriába tartozik. Könnyed, vidám stílusuk mindenki szívét villámgyorsan megdobogtatja. A Jah watching című daluk még a 2007-es Fel a Kezekkel! albumon kapott helyet, de az idő vasfoga nyolc év alatt sem fogott rajta: ha felcsendül a színpadon, biztosak lehetünk benne, hogy az nagyon jó lesz!

Olympic Ayres – Magic

Az Olympic Ayres slágerére egész nyugodtan mondhatjuk, hogy a négy percbe csomagolt nyár és önfeledt vidámság. Népszerűségét nem pusztán ennek köszönheti ez a dal, hanem annak is, hogy bekerült a Fifa 14 soundtrack listájába. Márpedig ami oda bekerül, azt garantáltan megismeri milliónyi fociőrült. Mit is mondhatnánk? A Fifa játéksorozat készítőit fantasztikus ízléssel áldotta meg a sors.

Brains – Blazing

Egy kis drum and bass, csipetnyi ragga, hip-hop, rock, és máris tálalva van a pörgős Brains. A szentendrei alakulat a kezdetekkor még hardcore-ral próbálkozott, aztán az évek során valamennyivel lágyabb vizekre eveztek. Azért annyival nem, hogy meg ne maradjon a féktelen energia és lüktetés, mellyel rendszeresen ostromolják a fesztiválokat.

Moderat – Last Time

A berlini illetőségű Moderat elsősorban elektronikában mozog. Last Time című trekkje nem az a túlzottan bulizós, „ereszd el a hajam” stílusú darab. Hogy akkor miért is került bele ebbe a válogatásba? Azért, mert klippjével együtt olyan nosztalgikus, utazós varázzsal bír, hogy szívünk szerint azonnal útnak indulnánk.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top