+ Tudomány

Stephen Hawking megjósolta, mi vár az emberiségre

hawking

Hawking a londoni Tudományos Múzeum rendezvényén elhangzott kérdésre válaszolva fejtette ki nézeteit a jövőről és arról, hogy szerinte milyen változásra lenne szüksége az emberiségnek.

Az agressziót ki kell gyomlálni az emberi fajból, mert „félő, hogy valamennyiünket elpusztít” – erre figyelmeztetett a világhírű elméleti fizikus, Stephen Hawking, hozzátéve, hogy az űr meghódítása viszont megmentheti az emberiséget.

Hawking a londoni tudományos múzeum egyik rendezvényén arról beszélt, hogy a jövő emberisége az űr felfedezésétől függ, és azt jósolta, egy nap más planétákat is meghódítanak az emberek.

A tudós a rendezvényen elhangzott kérdésre válaszolva fejtette ki nézeteit a jövőről és arról, hogy szerinte milyen változásra lenne szüksége az emberiségnek.

Az emberi vonás, amin a leginkább változtatnék, az agresszió. A barlanglakó ősemberek korában ez előnyt adhatott a túléléshez, a több élelem, élettér vagy egy társ megszerzéséhez, akivel utódot lehetett nemzeni, de manapság félő, hogy mindannyiunkat elpusztít.

Hawking hangsúlyozta, hogy egy nagy atomháború a civilizáció és akár az emberi faj végét jelentheti, és kiemelte, hogy szerinte az empátiára van a legnagyobb szükség, ami segít a békés és szeretettel teli együttélésben.

Az űrutazás lehet az emberiség „életbiztosítása”, és létkérdés, hogy folytatódjon, mert a más bolygókon való letelepedéssel megelőzhető az emberiség eltűnése – hívta fel a figyelmet.

Korábban már írtunk Hawking felesége, Jane által írt könyvről. A könyvet nem, de a belőle készült filmet rendesen lehúztuk. De ez csak a mi nézőpontunk volt, Hawking megkönnyezte a filmet. Mi több, új szerepet is vállalna hangjával az új James Bond filmben. Hawking kocsijához kötve is mozgalmas életet él, legutóbb a Facebook-on tűnt fel, míg korábban arról érvelt, szerinte miért elfogadható az eutanázia.

 

1 hozzászólás

1 hozzászólás

  1. göre gábor biró úr szerint:

    A profitéhség felfalja a világot! A korlátlan, gazember zsidók önzése, vagyonszerzési vágya!

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top