+ Zene

Visszatér a kilencvenes évek emblematikus popzenekara

blur

A Blur a kilencvenes évek britpop-korszakának vezető zenekara volt. Akkor nagy port kavart az Oasis zenekarral való rivalizálásuk, a „britpop-háborúban” végül egy emlékezetes kislemez-csata döntött, amely kereskedelmi szempontból a Blur győzelmét hozta.

A hét szenzációs zenei híre egyértelműen a Blur új nagylemezének bejelentése. Néhány napja még régi dalaikat posztolgatták, aztán mindenféle cécó nélkül kirakták az új nagylemez borítóját, illetve egy új dal videóját. A The Magic Whip címre keresztelt nagylemez sajtótájékoztatója egy londoni kínai étteremben volt, az albumot a zenekar hongkongi tartózkodása inspirálta. A 12 éves albumcsend után érkező The Magic Whip április végén fog megjelenni, az első dal a nagylemezről:

A Blur a kilencvenes évek britpop-korszakának vezető zenekara volt. Akkor nagy port kavart az Oasis zenekarral való rivalizálásuk, a „britpop-háborúban” végül egy emlékezetes kislemez-csata döntött, amely kereskedelmi szempontból a Blur győzelmét hozta. Két emblematikus nagylemezük (Parklife, The Great Escape) a kilencvenes évek közepén jelent meg, de legnagyobb kislemez-sikerük az 1997-es Song 2 című dal volt. Az együttes 2003-ig húzta, közben Damon Albarn az ujja köré csavarta a világot a Gorillaz nevű virtuális zenekarával, amely szintén visszatérésre készül. Az újjáalakult Blur két évvel ezelőtt a Sziget fesztivál húzóneveként is fellépett.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top