+ Képzőművészet

Mi már tudjuk, mi lesz a MODEM-mel

modem

A debreceni MODEM jelen pillanatban hetek óta üresen áll. Az évente 30 000 látogatót fogadó intézmény életében lezárult egy fejezet: Kukla Krisztián igazgató nyáron tudta meg, hogy 2015-től a MODEM szakmai stábját teljesen lecserélik és innentől a MODEM a Déri Múzeum tagintézményeként működik tovább.

A debreceni MODEM jelen pillanatban hetek óta üresen áll. Az évente 30 000 látogatót fogadó intézmény életében lezárult egy fejezet: Kukla Krisztián igazgató nyáron tudta meg, hogy 2015-től a MODEM szakmai stábját teljesen lecserélik és innentől a MODEM a Déri Múzeum tagintézményeként működik tovább. Kukla Krisztián nyári tiltakozásáról és akkori nyilatkozatás mi is közöltük.

A MODEM facebook-oldalán most az alábbi közlemény olvasható:

Örömteli munka volt a fantasztikus kiállítótereket programozni, s azon dolgozni, hogy Debrecen az ország és a tágabb régió fontos kortárs művészeti központja, az épület pedig a szó nemes értelmében vett kultúrcentrum legyen. Az oldalon visszalapozva felidéződik számtalan történet, s kirajzolódik az intézmény eddigi profilja. Köszönjük azok munkáját is, akik a MODEM 2006-os indulásakor mindezt megalapozták, először mutatták meg, hogy lehetséges. Az új tagintézménynek sok sikert kívánunk a továbbiakra, a megmaradó Modem nonprofit kft pedig egykori projektgalériánkba, a Műterem Galériába költözik.

A Dehír információi szerint legközelebb március 4-én 17 órakor nyílik tárlat, melynek címe Angyalszárnyon vigyed azt tovább lesz. A kiállítást Térey János költő nyitja majd meg. A kiállítás Vadász Endre (1901-1944) képzőművésznek állít emléket, akit korai tragikus halála megakadályozta abban, hogy művészi pályája kiteljesedjen. Több száz Vadász Endre-grafikával és harminc festmény lesz látható a kiállításon, a kollekciót egyben még soha nem volt látható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top