+ Film

Csak ősszel adják át a Magyar Filmdíjakat

Filmdíjakat

Az eredeti tervek szerint februárban zajlott volna a tavaly ősszel megrendezett Magyar Filmhét díjkiosztó ünnepsége, de végül őszre tolódik. Filmdíjakat…

Várhatóan csak 2015. őszén rendezik meg az első Magyar Filmdíjak ünnepélyes átadásáát a Filmakadémiával történt egyeztetések szerint  – számolt be az MTI-nek a Magyar Nemzeti Filmalap.

Az eredeti tervek szerint februárban zajlott volna a tavaly ősszel megrendezett Magyar Filmhét díjkiosztó ünnepsége, de végül őszre tolódik. A februári időpontot a szervezők azzal indokolták, hogy legyen lehetősége a díjakért folytatott versenyre minden olyan filmnek, amelyet még 2014. december 31-ig bemutatnak a mozikban vagy a televíziók műsorán, de a Magyar Filmhéten még forgalmazási vagy egyéb okból nem tudott részt venni.

Az október 13. és 19. között megrendezett Magyar Filmhéten az elmúlt három év nagyjáték-, tévéjáték-, kisjáték-, dokumentum-, animációs és ismeretterjesztő filmjeivel ismerkedhetett meg a szakma és a nagyközönség.

A Filmakadémia Egyesület bírósági bejegyzése decemberben történt meg, az első taggyűlés januárban volt, a végleges struktúra kialakítása folyamatban van. A Filmakadémia és a Filmalap együttműködik az esemény megszervezésében, amint megvan a rendezvény időpontja, a részletekről a Filmakadémia ad tájékoztatást

– válaszolta az MTI kérdéseire a filmalap.

A Magyar Filmdíjakról a Magyar Filmakadémia tagjai döntenek, az eredeti tervek szerint 17 díjat osztottak volna ki februárban, köztük 6 műfaji és 11 alkotói elismerést.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Népszerűek

To Top