+ Irodalom

Holnap délután megalakul a HUBBY

gyerekkönyv

A holnap megalakuló egyesület a gyermekkönyv népszerűsítése mellett a szakmában dolgozók segítését is .

Alakuló ülést tart holnap a Petőfi Irodalmi Múzeumban a Magyar Gyermekkönyv Tanács, ahol megválasztják az elnökséget és elfogadják az egyesület alapszabályát.

Az egyesület integráló szerepet kíván betölteni, ernyőszervezetként a magyar gyermek és ifjúsági könyvek szerzőit, kiadóit, kritikusait, a gyermekirodalomhoz közvetlenül és közvetve kapcsolódó szereplőket szeretné egy közhasznú, érdekképviseleti szervezetbe gyűjteni, itthon és külföldön érdekeiket képviselni.

A HUBBY céljai között szerepel a nemzetek közötti megértés elősegítése a gyermekkönyveken keresztül, illetve a magas színvonalú, igényes kiállítású könyvek eljuttatása a gyerekekhez a lehető legszélesebb körben, különös tekintettel a hátrányos helyzetű közegekben élő gyerekekre. Ezen kívül segíteni kívánják a gyerekkönyv szakmában tevékenykedő vagy tevékenykedni kívánókat, továbbá küldetésüknek érzik, hogy a gyerekirodalom kutatást előmozdítsák a tudományos eredmények széles körű megismertetésével. Ezen felül nemzeti szinten szeretnék a gyermekirodalmat népszerűsíteni, és az ezen a területen létrejövő kezdeményezéseket felkarolni és összehangolni. Az egyesület ezen kívül tervezi az Év Gyermekkönyve díj kiadását és szakmai találkozók, fórumok, műhelyek és továbbképzések szervezését illetve szeretnék elérni, hogy a közoktatásban nagyobb mértékben legyenek jelen a kortárs gyermekkönyvek.

Mi is sokat foglalkoztunk a librariuson a magyar gyermekkönyvek kiadásával, itt összegyűjtöttük a cikkeket, tallózhatsz közöttük.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top