+ művészet & politika

Élve temetik el a Pussy Riot tagjait

pussy riots

A dal nemcsak Garnerért, hanem a szabadságjogokért küzdőkért, a terrorállamokban szenvedőkért, és a politikai foglyokért is szól – nyilatkozta a Pussy Riot.

Videoklippel tiszteleg a Pussy Riot nevű feminista orosz punk zenekar két tagja, Nagyezsda Tolokonnyikova és Marija Aljohina a New York-i rendőrök által tavaly júliusban meggyilkolt Eric Garner emléke előtt.

Az I Can’t Breathe (Nem kapok levegőt) című klipben, amely egyébként az első angol nyelvű szerzeménye, orosz rohamrendőrők temetik el Tolkonnyikovát és Aljohinát, a dal végén pedig az énekes Richard Hell a meggyilkolt Eric Garner utolsó szavait ismételgeti, vagyis, hogy „nem kapok levegőt”.

Az orosz börtönöket is megjárt két énekesnő amerikai zenészekkel is együtt dolgozott: Richard Hell-lel, a New York-i punk élet ismert zenészével, Nick Zinner-rel, a Yeah Yeah Yeahs gitárosával és Andrew Wyatt ( Miike Snow svéd együttes) énekessel.
A dal nemcsak Garnerért, hanem a szabadságjogokért küzdőkért, a terrorállamokban szenvedőkért, és a politikai foglyokért is szól – nyilatkozták a punkzenészek a Pithcforknak adott interjúban, hozzátéve, hogy bár ők oroszok, a rendőri brutalitásnak nincs nemzetisége.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top