+ Képzőművészet

Művészeti pályázat fogyatékossággal élőknek

pályázat

Fogyatékossággal élőknek hirdetett képzőművészeti pályázatot a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület, az alkotásokból országos vándorkiállítást rendeznek.

Fogyatékossággal élőknek hirdetett képzőművészeti pályázatot a dombóvári Presidium Közhasznú Egyesület, az alkotásokból országos vándorkiállítást rendeznek.

„Az egyesület művészeti ág és téma megkötése nélkül várja a hazai és a határon túli magyar alkotók, alkotócsoportok jelentkezését április 11-éig, a fogyatékkal élő fiatalok és felnőttek fotóval, festménnyel, szoborral, művészi igényű kézműves munkákkal egyaránt részt vehetnek a pályázaton „

-mondta Nyisztor Adrienn, az egyesület terápiás munkatársa. Az összegyűlt anyagból júniusban országos vándorkiállítást rendeznek, amelynek első állomása Dombóvár vagy Budapest lesz; a fővárosban két helyszínen mutatják be a tárlatot, az összeállítást később művelődési házaknak, galériáknak ajánlják – tette hozzá.

A kiállítás célja az, hogy a hétköznapi embereket „érzékenyítsék” a fogyatékossággal élők iránt, akik megmutathatják, hogy ők is értékes emberek és különleges dolgokra képesek – mondta. Az egyesület felhívására már most több művészeti érdeklődésű mozgáskorlátozott, vak, gyengén látó fiatal jelezte, hogy fotóval, fotógrafikával, plasztikával, festménnyel venne részt a tárlaton. A pályázat Weöres Sándortól kölcsönzött mottója: „Benned a létra…” arra utal, hogy a fogyatékossággal élőkön múlik, mit érnek el alkotásaikkal.

Az egyesület által Dombóváron működtetett Reménység Napközi Otthon nyolcvan fogyatékossággal élő gyerekkel és felnőttel foglalkozik. Ők zenei, drámai, táncfoglalkozások mellett textil- és nemezképeket készítenek az otthon műhelyeiben. Az intézmény legismertebb művészeti csoportja, a Reménysugár zenekar a Zeneakadémián is koncertet adott. A Presidium egyesület 2008-ban alakult, 2009 óta működteti a Reménység otthont. Az egyesület munkáját a Tolna Megyei Önkormányzat 2015-ben az év Tolna megyei civil szervezete különdíjjal ismerte el.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top