+ Pályázat

Hogyan döntsük meg a dolgozó nőt, Terézanyu?

dolgozó nő

Idén a dolgozó nő körül kialakult tabuk megdöntését kísérli meg a Terézanyu pályázat, amelyre a munkájuk nehézségeiről, kihívásairól, kudarcairól vagy örömeiről szóló, valódi női sorsokat bemutató írásokat, fotókat vagy videókat várnak

Idén a dolgozó nő körül kialakult tabuk megdöntését kísérli meg a Terézanyu pályázat, amelyre a munkájuk nehézségeiről, kihívásairól, kudarcairól vagy örömeiről szóló, valódi női sorsokat bemutató írásokat, fotókat vagy videókat várnak március 22-ig.

Egy nőre, ha sikeres a munkájában és nincs családja, könnyen rásütik a bélyeget, hogy karrierista, ha családja is van, arról azt gondolják, bizonyára a gyerekei látják kárát. A női lét tabuit döntögető Terézanyu pályázatra éppen ezért a zsűri tagjai ebben az évben olyan munkákat várnak, amelyekben a nők őszintén vallanak arról, hogy mit jelent számukra a munka, miért dolgoznak és közben milyen nehézségekkel kell megküzdeniük. A pályázat idei újítása, hogy az írásműveken kívül fotókkal vagy videós munkákkal is lehet nevezni – írták a szervezők közleményükben.

A szervezők nem titkolt szándéka, hogy a nem kellően megbecsült és főleg nők által végzett láthatatlan munkára is ráirányítsák a figyelmet, a díjátadót ezért április 7-én, a láthatatlan munka világnapján rendezik meg.

Rácz Zsuzsa, a Terézanyu pályázat megálmodója a közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy  a nők által végzett láthatatlan munka becslések szerint eléri a GDP egyharmadát, mégsem tartják számon és nem jár érte erkölcsi elismerés sem, a társadalom úgy tekint rá, mintha nem is létezne. Sok nő úgy érzi, nincs kinek és nincs miért elmondani, hogy ebben mi a nehéz számára fizikailag és lelkileg egyaránt.

Ezért a pályázattal azt szeretnék elérni, hogy a nők elmondják, hogyan élik meg a munkájukkal járó nehézségeket, hogyan kezelik az előítéleteket, és miért dolgoznak valójában: az örömért, az önmegvalósításért, a pénzért, vagy azért, mert muszáj.

A Terézanyu pályázatra az elmúlt öt évben több mint 2000 írás érkezett, amely alátámasztja, hogy egyre több nő meri nyíltan felvállalni az érzéseit, mindennapi küzdelmeit.

A beküldött pályaműveket Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. kommunikációs vezetője, D. Tóth Kriszta írónő, Dobó Kata színésznő, Pásztor Anna énekesnő, Mangó Gabriella orvos és Rácz Zsuzsa írónő bírálják el.

Bővebb információ a programról és a nevezés feltételei a www.terezanyu.hu oldalon olvashatók.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top