+ Film

Felejtsd el Disneyland-et, már Miyazaki a menő

miyazaki

Bár Miyazaki mester szerénysége nem engedné meg, hogy egy egész parkot készítsen a teremtményeiből.

Van-e még olyan élő rajzfilmrendező, aki annyi alkotót inspirált volna, mint Hayao Miyazaki? Most egy fiatal rajzfilmkészítő végső műemléket tervezett a mesternek: a Ghibli Parkot. A Takumi néven alkotó művész most fedte fel terveit a magával ragadó Miyazaki-élményparkra, melyet a Disneyland-hez hasonlóan a mesterről nevezett el.

Hayao Miyazakiról, a keleti fehér varázslóról, aki több mint egy éve jelentette be nyugdíjba vonulását, már olvashattunk egy elemző cikket. Legutolsó filmjéről a kritikát itt olvashatják.

A Ghibli Parkban egtalálható lesz a Totoro faháza,  Yubaba fürdője, melyet Chihiro sikált tisztára, valamint Mononoke hercegnő vasvárosa, s természetesen egy Macskabusz, amely körbeviszi a látogatókat a parkban melynek közepén Howl varázsló vándorló palotája áll.

Takumi olyan apró részletekre is figyel, melyet a Miyazaki műveit jól ismerő rajongók is értékelni fognak, például a park bejárata ugyanaz az átjáró, melyen át Chihiro belépett a szellemvilágba.

Totoro-970x536

Tokióban van ugyan Ghibli-múzeum, melyet Miyazaki maga tervezett, szintén egy kisebbfajta kalandpark-jellegű hely, interaktív élményeket és macskabuszt is felajánló múzeum, a mester szerénysége azonban nem engedné meg, hogy egy egész parkot készítsen a teremtményeiből. Ám szerencsére egy rajongója alig várta, hogy megtervezhesse a Miyazaki-Parkot.

Meg ugyan még nem valósult, de ha elég rajongót sikerül elérni, ki tudja, talán ez lehet majd a Miyazaki-filmek szerelmeseinek legközelebbi úticélja Japánban.

hayao-miyazaki

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top