+ Jegyzet

Putyin miatt zártak be ma múzeumok

putyin

Vlagyimir Putyin a harmadik legjobban őrzött ember a világon, az amerikai elnök és a pápa után. Kilenc év után ismét itt, a fogadtatás vegyes.

Szerettem volna ma elmenni a Néprajzi Múzeumba egy kiállításra, de gyors utánanézéssel kiderült, nem érdemes. Pont ma ne akarjak kulturálódni.

Felhívjuk kedves látogatóink figyelmét, hogy február 17-én, kedden, a Néprajzi Múzeum technikai okok miatt egész nap zárva tart. Köszönjük megértésüket.

Ezzel fogadja – illetve nem fogadja a látogatókat a Magyar Néprajzi Múzeum honlapján Vlagyimir Putyin látogatásának napján. Az orosz elnök kilenc éve tette tiszteletét legutóbb Magyarországon, akkor Gyurcsány Ferenccel találkozott. Angela Merkel látogatásánál is zárva volt a Néprajzi Múzeum, de az a lezárás nem volt ennyire szigorú. A Kossuth teret, a Néprajzi Múzeumot, a Parlament Látogatóközpontot legfeljebb három utcára lehet megközelíteni. A dolgozók sem igen mehetnek be a munkájukat végezni a múzeumba. A Parlament Látogatóközpontja is elérhetetlen a mai napon, „hivatalos esemény miatt”, bár az Országház maga elméletileg nincsen lezárva,  Parlamentbe minden, a megfelelő dokumentumokkal rendelkező személy átvizsgálás után bejuthat – így a Terrorelhárítási Központ.

Az online médián vegyes a fogadtatás. Dragomán György író limericket is költött az esemény „tiszteletére”:

Országos haverunk Vlagyimir.
Levelet erről a nagyim ír:
„Így telt negyven évem,

jó, hogy mindjárt végem.
Mit szólna ehhez a Nagy Imi?”

20140313parlament-kossuth-ter-felujitasa9

A Budapesti Közlekedési Központ hosszú listát írt össze, és mivel nem érdemes közlekedni, aki tehát a belvárosba menne, nézzen utána, hová nem lehet ma eljutni, legfeljebb tyúklépésben. Majd ha mégis váratlan kordonba vagy rendőrökbe ütközne, készítse elő a türelmes arcát és lelkületét, erősítendő az oroszokkal való baráti viszonyt.

Vlagyimir Putyin a harmadik legjobban őrzött ember a világon, az amerikai elnök és a pápa után. Budapesti látogatása rengeteg találgatásra és változásra ad okot (például tévéműsorban), valamint esetleges bosszankodásra, ha valaki pont az elnökök útját keresztezi.

Aki tehát történetesen ma szeretne a Kossuth-tér környékén sétálni, múzeumba menni, ügyet intézni, ne tegye, hiszen most Ukrajna és a gáz-ügyek vannak terítéken. Abba pedig bizonyára nem érdemes belegondolni, mi lehet az épületek sarkain és tetején, a kordonok és a koponyák mögött, hacsak nem egy másik versben.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top