+ Zene

Meghalt a leszbikus popikon Lesley Gore

Lesley Gore csak 2005-ben árulta el egy interjúban, hogy leszbikus, és 23 éve egy Lois Sasson nevű nővel él együtt.

Lesley Gore énekelte az It’s My Party (1963) című megaslágert, amellyel hamar beírta magát a poptörténelembe.

Gore Lesley Goldstein néven született 1946-ban Brooklynban, 16 évesen énekelte el először a sablonosnak hangzó, ám valójában szívbemarkoló It’s My Party című dalt, amelyben a pasija, pont Lesley szülinapján szakít vele egy másik lány miatt.

https://www.youtube.com/watch?v=XsYJyVEUaC4

Kevesen tudják, hogy a megasláger mögött a későbbi szupersztár Quincy Jones producer állt, aki szintén első sikerként könyvelhette el a az It’s my party-t. Noha az azt követő You Don’t Own Me című száma már nem lett akkora siker, ennek ellenére sokat tett az akkoriban kibontakozó feminizmus népszerűsítéséért. A dalt szintén Jonesszal együtt jegyzik.

Ahogy az szinte már törvényszerű Gore lassan, ám biztosan eltűnt a slágerlisták éléről, majd váratlanul robbant be ismét a köztudatba a Fame című film zeneszerzőjeként, amelynek egyik betétdaláért még Oscar-díjra is jelölték öccsével, Michaellel együtt.

Csak 2005-ben árulta el az énekesnő egy interjúban, hogy leszbikus, és 23 éve egy Lois Sasson nevű nővel él együtt. Sasson közölte hétfőn a médiával Lesley Gore halálhírét, aki egy manhattani kórházban tüdőrákban hunyt el 68 évesen.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top