+ Film

Udo Kieré a ‘meleg-díj’ a Berlinárén

Udo Kieré

A 70 éves filmszínész eddig több mint 200 filmben játszott, mások mellett Andy Warhol, Lars von Trier vagy Christoph Schlingensief alkotásaiban.

Életműdíjat kapott a szombaton zárult 65. berlini filmfesztivál meleg és leszbikus szekciójában (Teddy Award) Udo Kier, azon kevés német színészek egyike, aki Hollywoodban is karriert csinált.

A 70 éves filmszínész eddig több mint 200 filmben játszott, mások mellett Andy Warhol, Lars von Trier vagy Christoph Schlingensief alkotásaiban, de ő alakította az egyik főszerepet Bódy Gábor kultikussá vált 1980-as filmjében, a Psziché és Nárciszban is.

A Komische Operben tartott Teddy-gálán Kier „bevallotta”, hogy szereti a plüssállatokat, és van egy nagy játék mackója, amely az ágyán ülve várja, hogy hazaérjen. A Teddy-díjjal egy plüssmedve jár.

A legjobb homoszexuális témájú játékfilmet megillető Teddyt idén a chilei Sebastian Silvának ítélték oda Nasty Baby című filmjéért, amely egy béranyát kereső New York-i meleg pár viszontagságait meséli el.

A díjat 1987 óta ítélik oda, korábban megkapta például Tilda Swinton, Helmut Berger és Rosa von Praunheim. Az idei gálán jelen volt többek között Thomas Hitzlsperger volt válogatott labdarúgó, Marianne Rosenberg énekes és zeneszerző, köszöntőt Klaus Wowereit volt berlini főpolgármester mondott.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top