+ Építészet

Ötcsillagos szálloda lesz a Párizsi Udvar

párizsi udvar

A Párizsi Udvar Európa legnagyobb kerámiadíszítésű épülete, amelyet szakértő restaurátorok fognak helyreállítani.

Aláírták a Budapest belvárosában, a Ferenciek terén lévő Párizsi Udvar felújításának tervezési szerződését.

A szerződést a menedzsmentjogokat gyakorló Mellow Mood cégcsoport képviselői, Szamír Hamdán és Zuhair Avad, valamint a pályázaton nyertes Archikon Kft. ügyvezető tulajdonosa, Nagy Csaba építész jegyzi.

A helyszínen Szentgyörgyvölgyi Péter V. kerületi polgármester (Fidesz-KDNP) elmondta, hogy az épületből legkésőbb 2017 első negyedévében ötcsillagos szálloda lesz.

A projektre 12 milliárd forintot költenek, a kivitelezőt nyáron választják ki – válaszolta Zuhair Avad.

Ez Európa legnagyobb kerámiadíszítésű épülete, amelyet szakértő restaurátorok fognak helyreállítani

– mondta Nagy Csaba, hozzátéve azt, hogy a végleges alapterületek a tervezés során dőlnek el.

Az épületben a szálloda mellett lesznek éttermek, kávézók, üzletek, továbbá konferenciaterem és fitnesz részleg is.

A cégcsoport alakított át már szállodává régi épületeket a VII., a VIII. és a X. kerületben is, itt a belvárosban a szomszédos Klotild palota felújítása volt a legutóbbi projektjük – adott betekintést a Mellow Mood tevékenységébe Szamír Hamdán. Több mint 700 alkalmazottjuk van, a Párizsi Udvarban további 250 embernek adnak munkát – tette hozzá.

A múlt év nyarán nyílt, többfordulós nemzetközi pályázaton az épületet a Párizs Property Kft. vásárolta meg a belvárosi önkormányzattól. Ez a cég nem a Mellow Mood cégcsoport tagja. A Mellow Mood Group – melynek két tulajdonos-ügyvezetője Sameer Hamdan és Zuhair Awad – a Párizsi Udvarral kapcsolatos menedzsment jogokat gyakorolja.

A Párizs Property Kft.-t nevesíti beruházóként az a kormányrendelet-tervezet, amely a múlt héten került fel a kormány honlapjára, és  kiemelt beruházássá nyilvánítja – a hatósági ügyintézés szempontjából – a  Párizsi Udvar beruházást.

A céginformáció adatai szerint a projektcéget múlt év február végén 500 ezer forinttal alapította egy Belize-ben bejegyzett cég, majd csatlakozott hozzá márciusban egy abu dhabi illetékességű magánszemély. Mindkettejüket a Budapesten lakó Madzsdi Helmi Rida követte a tulajdonlásban, az adatok szerint jelenleg ő az egyetlen tulajdonos, egyben ő jogosult a cég képviseletére is. A cég jegyzett tőkéje múlt év áprilisa óta 3 millió forint.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top