+ Építészet

Idén is lesz Budapest100

budapest100

A Budapest100 programjában 2011 áprilisában 50 budapesti épületben (a lakóházak mellett egészségügyi, szociális és oktatási intézményekben) látták vendégül az érdeklődőket az ott lakók, dolgozók.

A Budapest100 programjában 2011 áprilisában 50 budapesti épületben (a lakóházak mellett egészségügyi, szociális és oktatási intézményekben) látták vendégül az érdeklődőket az ott lakók, dolgozók. (A tavalyi programról készült képeket itt találod) A kétnapos rendezvény alatt városszerte közel 16 ezer kíváncsi városlakó fordult meg a házakban (lakásokban, műtermekben, padlásokon). Lehetőség nyílt a százéves épületek bejárására, de emellett számtalan, a lakók által önkéntesek segítségével megszervezett, program is várta a látogatókat – írja a Budapest100.hu, és egyúttal felhívást tett közzé a honlapján.

„2015. április 18-án és 19-én a szervezők ismét közös ünneplésre hívják a száz éves épületeket és azokat a házakat is, amelyek az elmúlt években várták nyitott kapukkal és programokkal a Budapest100 látogatóit.

Idén a 2015-ben 100 éves házak mellett ismét csatlakozhatnak azok, amelyek 2011-2014 között már részt vettek a Budapest100 programjában, illetve olyan épületekben lakó közösségekre is számítunk, akik korábban nem jelentkeztek, de most kedvet éreznek hozzá.

Ezért önkénteseink levéllel és plakáttal értesítik ezeknek az épületeknek a közösségeit, illetve a korábban kialakult kapcsolatokat felfrissítik e-mailben, telefonon.

Miért döntöttünk így? Mint a logónkból is látható, az idei Budapest100 különleges lesz: ez az ötödik évünk! Kitaláltuk a közös ünneplés formáját és ehhez kezünkre játszik a történelem. Mivel az I. világháború miatt sokkal kevesebb ház épülhetett Budapesten, egészítsük ki a listánkat a korábbiakkal is!

Azt reméljük, hogy a Budapest100 ötödik éve az eddigieknél is teljesebb képet mutat majd a XX. század tízes éveinek Budapestjéről.”

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top