+ művészet & politika

Lebukott a kulturális attasé: címkézte a vendégeit

menesztik az igazgatót

A Párizsban élő román író Radu Portocala felháborodott azon a kulturális intézettől kapott e-mailen, amiben illetlen megjegyzéseket írtak a rendezvényen résztvevők neve mellé. Menesztik…

Egy kínos baki  miatt menesztik a román kulturális intézet párizsi fiókjának igazgatóját – közölte szerdán a román külügyminisztérium.

A szaktárca azt követően folytatott vizsgálatot a kulturális intézet párizsi fiókjánál és a francia fővárosban működő román nagykövetségen, hogy a múlt héten egy Párizsban élő román író nyílt levelet intézett a párizsi román nagykövetnek. Ebben Radu Portocala felháborodásának adott hangot amiatt, hogy a kulturális intézettől kapott egyik elektronikus levélbe – a rendezvényre szóló meghívóba – az alkalmazottak figyelmetlensége miatt csatolmányként is bekerült a meghívottak listája is, s a nevek mellett különböző illetlen megjegyzéseket lehetett olvasni.

A meghívó Klaus Iohannis román elnök párizsi látogatása alkalmából szervezett kulturális rendezvényre szólt. A mellékelt listán a  meghívott vendégek nevei mellett olyan megjegyzések voltak olvashatók, mint „ronda”, „nem kívánatos”, vagy „a feleségével akar jönni”. Az ügy akkora felháborodást váltott ki Bukarestben, hogy Bogdan Aurescu külügyi államtitkárnak a szenátus illetékes szakbizottságában is magyarázatot kellett adnia miatta.
A román külügy a párizsi nagykövetségen dolgozó egyik beosztott munkaviszonyát is felbontotta, mivel őt is vétkesnek találták a kínos bakiért.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top