+ Ajánló

Valentin-nap múmiákkal

Valentin-nap

A Múmiavilág című kiállításhoz kapcsolódó rendhagyó, a tudományt és a humort vegyítő programokon vehetnek részt február 14-én a Magyar Természettudományi Múzeumban mindazok, akik a megszokottól eltérő módon szeretnék ünnepelni a szerelmesek napját.

A Múmiavilág című kiállításhoz kapcsolódó rendhagyó, a tudományt és a humort vegyítő programokon vehetnek részt február 14-én a Magyar Természettudományi Múzeumban mindazok, akik a megszokottól eltérő módon szeretnék ünnepelni a Valentin-napot.

Délután 2 órától a kiállítás antropológiai műhelyében lehet tanulni a párválasztás tudományos alapjairól, emellett a társkeresésben az Antipatika illatszertárában található múmiapor és más elixírek is segíthetnek.A preparátorműhelyben az érdeklődők az állatmúmiák készítésének titkairól tudhatnak meg többet. A vállalkozó kedvűek pedig a magukkal vitt plüssfigurákon meg is tanulhatják a szakszerű mumifikálást a múzeum munkatársainak segítségével.

A Wari (huari) fogadóban kocsmakvíz keretében mérhetik össze a múmiákról szóló tudásukat a kihívást keresők, a versenyre jelentkezni a Facebook-on keresztül lehet. 

A kiállítást Valentin-napon jelmezes tárlatvezetéssel is meg lehet tekinteni, amelyek délután 2, 4 és 6 órakor indulnak. A tárlatvezetők a múmiák életéről, ismerőseiről és szerelmeiről mesélnek. A vezetésre előzetes regisztráció szükséges. A múzeumba múmiának öltözve érkező látogatók szombaton apró ajándékkal térhetnek haza.

Az öt kontinens évezredes vagy épp néhány száz éves testemlékeit bemutató, Múmiavilág című nagyszabású kiállítás tavaly szeptemberben nyílt a Természettudományi Múzeumban. A tárlat egyik kiemelkedő látványossága az a kilencszáz éves buddhistaszerzetes-múmia, amely „természetes” úton, külső beavatkozás nélkül jött létre, ugyanis a szerzetes hosszú meditációval és speciális diétával önmagát mumifikálta.

Február 14-én a kiállítás este 8 óráig kedvezményes belépőjeggyel látogatható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top