+ Ajánló

Ez őrület!

tánc

Maskurás tánc és koncert, népek táncai táncörvény és óriásbábos misztériumjáték. Február 13-án az Eötvös 10-ben lüktető zenén, táncon, látványos maszkokon és vetítésen keresztül beléphetünk a rítusok világába.

Maskurás tánccal kísért koncert, Népek táncai táncörvény és óriásbábos misztériumjáték. Február 13-án az Eötvös 10-ben lüktető zenén, táncon, látványos maszkokon és vetítésen keresztül beléphetünk a rítusok világába.

A tánc és a muzsika a hagyományos kultúrákban a középhez való kapcsolódást szolgálták. A HolddalaNap Zenekar dalai ilyen értelemben a rítusok világához közelítenek. Egy sokszínű tehetségekkel megáldott csapat, melynek tagjai szakértői szinten jártasak a különböző népzenékben. Gulyás Anna énekes, dalszerző magyar nyelvű dalai a közép felé vágyakozás lüktető feszültségét, a spirituális útkeresés tüzét hordozzák. A hangszerelés is ezért tradicionális, de egyúttal táncolható. Itt is, ahogyan a hagyományos rítusokban a legkomolyabb áhítat és a móka, az ima és a tánc együtt van jelen. A zenekar tavaly debütáló albumának (’Dandala’) zenei anyagát hallhatjuk, maszkos táncosok, vetített képek örvényébe foglalva. Az albumot a Gryllus Kiadó Fonogram díjra jelöli.

A Karnevál jegyében a Bab Társulat óriásbábos misztériumjátéka nyitja meg az estet.  Fesztiválba illő hangulat fogadja az érkezőket: a tereket lampionok, színes kelmék színesítik, az Ambrozsóky Tanya házi sajtjaiból, s a sajtokhoz hozatott ízes borokból lehet csemegézni. Maszkfestés, népek táncai ruha-kölcsönzés, s más csodák várják a forgatagba érkezőket.

A koncert után a Népek táncai táncörvénnyel és táncházzal folytatódik az est! Arab, flamenco, roma, moldvai és szabadon forgó táncok egy körben élő muzsikaszóra. Vendég a népszerű Romengo Együttes. A táncházat Inhof Katalin, a flamenco táncok mestere, és más jeles táncosok vezetik. A talpalávalót a Romengo Együttes és a HolddalaNap Zenekar muzsikusai szolgáltatják, a végén egy hatalmas közös jammeléssel. A tánc nyitánya és záróakkordja: a közép körüli kerengő tánc, hiszen e muzsika ezt az utat kutatja befelé s felfelé…

A koncert február 13-án lesz 19:30-tól az Eötvös 10-ben (Budapest, Eötvös utca 10, 1067).

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top