+ Film

Elloptak egy Oscar-díjat!

Oscar

Egy párizsi cég irodájából tulajdonították el Charlie Chaplin első Oscar szobrát, melynek értékét több mint egymillió euróra becsülik.

Egy párizsi cég irodájából tulajdonították el Charlie Chaplin első Oscar szobrát, melynek értékét több mint egymillió euróra becsülik.

A Le Parisien című napilap értesülése szerint a rejtélyes lopás január közepén történt, amikor az elkövető vagy elkövetők behatoltak egy párizsi cég irodájába, ahol a brit filmesnek a legelső, az 1929-es Oscar-gálán az életművéért odaítélt szobrát őrizték.  A betörők állítólag Chaplin több egykori tollát is elvitték, amelyek értéke egyenként 80 ezer euró. Az újság úgy tudja, hogy a bűnözők nem véletlenül találták rá a zsákmányra.

„Az elkövetők kizárólag ezeket a tárgyakat célozták meg, semmi mást nem vittek el. Pontosan tudták, hogy mit keresnek”

– mondta egy rendőrségi forrás a lapnak. Az „érzékenynek” minősített ügyben a párizsi ügyészségnek a műtárgylopás elleni küzdelemmel foglalkozó részlege indított nyomozást. Ez talán meglepőnek tűnhet egy olyan szobor esetében, amelynek előállítása mintegy 800 euróba kerül. Az Oscar-díjak értékét azonban annak a személyiségnek a jelentősége alapján becsülik meg, akinek azt átadták, sőt az átadás körülményei is növelhetik egy-egy szobor értékét.

Márpedig az ellopott 30 centiméteres magas és 24 karátos arannyal bevont példány értékét több mint egymillió euróra becsülik, miután azt Chaplin az első Oscar-díjkiosztón, 1929-ben vehette át. A némafilm sztárja egyébként három Oscar-díjat kapott, a másodikat 1972-ben teljes életművéért érdemelte ki, 1973-ban a Rivaldafény című filmjét pedig a legjobb eredeti filmzene díjával jutalmazták.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top