+ Film

Memóriazavar miatt vonul vissza a Harry-Potter egyik szereplője

michael gambon

Borzasztó elismerni, hogy nem tudom megcsinálni. A szívem szakad meg. Ijesztő, hogy amikor előttem van a szöveg, időtlen időkig tart a megtanulása – mondta Michael Gambon.

Több mint 50 évnyi színházi karrier után kénytelen visszavonulni a színpadtól Michael Gambon, a Harry Potter-sorozat egyik szereplője.

A népszerű brit színész, akit a magyar közönség legutóbb Albus Dumbledore professzorként láthatott a filmvásznon a Harry Potter-sorozat filmjeiben, egy brit lapinterjúban elárulta: emlékezetvesztése miatt végleg visszavonul a színpadról.
A 74 éves Gambon már évek óta küszködik memóriaproblémákkal: azt is kipróbálta, hogy fülhallgató segítségével súgnak neki a színfalak mögül, de a memóriazavar annyira bántotta, hogy pánikroham miatt még kórházba is kellett őt szállítani. Később már csak kisebb szerepeket vállalt.

Borzasztó elismerni, hogy nem tudom megcsinálni. A szívem szakad meg. Ijesztő, hogy amikor előttem van a szöveg, időtlen időkig tart a megtanulása

– ismerte el a színész, aki Dulinban kezdte a karrierjét 1962-ben Shakespeare Othello című drámájában, majd a londoni Nemzeti Színházban Laurence Olivier irányítása alatt debütált.
Először korát okolta a felejtés miatt, arra is gyanakodott, hogy esetleg Alzheimer-kórban szenved, de ezt orvosai kizárták.
A négyszeres BAFTA- és háromszoros Laurence Olivier-díjas színész azonban a The Sunday Times brit vasárnapi lapnak adott interjújában elmondta, hogy a filmezésnek nem fordít hátat. Tavasszal J. K. Rowling első felnőtteknek szánt regényéből, az Átmeneti üresedésből készülő BBC-adaptációban lesz látható lesz.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top