+ Film

Az életüket féltik, éjszaka kopogtatnak rájuk a bevándorlók

ásotthalom

Dokufilmet forgatnának Brüsszelnek arról, hogy az ásotthalmi zöldhatáron az jöhet át, aki nem akar, legyen az bűnöző, terrorista vagy menekült.

Keresés a weben

Morvai Krisztina szerint az európai uniós döntéshozóknak látniuk kell az illegális bevándorlás okozta súlyos helyzetet, ezért dokumentumfilm készül Ásotthalom térségében – mondta a Jobbik európai parlamenti képviselője szombaton a Csongrád megyei településen tartott lakossági fórumon.

Bemutatjuk például azt, ahogy áramlanak a zöldhatáron át egyszerre több vonalon is a migránsok, minden fajta korlátozás, és ellenőrzés nélkül, de bemutatjuk a szeméthegyeket is. Ásotthalmon határállomás biztosítja a jogszerű határátlépést, de az átkelőtől pár tíz méterre migránsok százai kelnek át anélkül, hogy bárki ellenőrizné őket.

A fórumon a település polgármestere Toroczkai László (Jobbik) a lakosok véleményét tolmácsolva elmondta:

A térségben humanitárius katasztrófa zajlik. Az emberek félnek, a migránsok zaklatják a tanyákon élőket, éjszaka kopogtatnak be a házakba, megállítják az autókat, a buszokra felszállnak, ezzel közegészségügyi veszélyt jelentve az itt élők számára.

Elmondása szerint a határsértők közt bárki bejöhet az országba, legyen az bűnöző vagy terrorista. A migránsok tüzet gyújtanak az erdőben, feltörik a tanyákat, rengeteg szemetet halmoznak fel. Akik tudnak, emberségből segítenek nekik, hogy ne legyenek halálesetek, de még így is előfordul, hogy megfagynak az emberek. Ilyen eset történt január elsején is a településen. Ezt a nyomást és terhet Ásotthalom nem tudja egyedül viselni, segítségre van szükség – hangsúlyozta. Egyben örömét fejezte ki, hogy a készenléti rendőrség 26 munkatársa érkezett Ásotthalomra a napokban, hogy ezzel az üggyel foglalkozzon.

A fórumon az emberek elmondták: segítséget kérnek a döntéshozóktól, mert az életük teljesen megváltozott. A tanyákon élők félnek, minden nap újabb menekültek érkeznek, rengeteg gyermekkel. A településen már nem mernek kerékpárral, illetve gyalog közlekedni. Megoldást látnának akár a határ menti kerítésépítésben – mint Bulgáriánál vagy Mexikónál -, akár egy térséget ellenőrző “drón-rendszer” kiépítésében, de azt sem tartják kizártnak, hogy az illegális bevándorló célországai segítsenek az itt élőkön.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top