+ Irodalom

Elindult a könyvkihívás.hu: ötven könyv egy év alatt

könyvkihívás.hu

A honlapon a nevezők láthatják, hogy állnak a vállalt kihívás teljesítésével, milyen kategóriákhoz találtak már olvasnivalót, és melyekhez kell még keresniük, hány könyvnél tartanak, és mennyi idejük van még hátra.

Egy év alatt ötven könyv kiolvasására biztat az a felhívás, amelyet 2014 utolsó napjaiban tett közzé egy külföldi közösségi oldal. A magyar közönség februártól a könyvkihívás.hu honlapon kapcsolódhat a felhíváshoz, akár 25 vagy egy hónap alatt négy könyv elolvasásával is.

Tavaly, az év utolsó napjaiban indult útjára egy olvasásra biztató nemzetközi felhívás, amelyet először a 9gag.com közösségi oldalon tettek közzé. Eszerint 50 különböző „kategóriájú” könyvet kell elolvasni a versenyben résztvevőknek, akik maguk választják ki a különböző meghatározásokhoz tartozó műveket.

Mik közül kell választanod?

A pontok között szerepel novella, betiltott mű, dráma, trilógia, memoár, 500 oldalnál hosszabb mű, a borító alapján kiválasztott kötet, és olyan könyv is, amely szerzőjének monogramja megegyezik az olvasóéval.

Magyarországon Könyvkihívás.hu címmel a Kossuth Kiadó támogatásával indult el az az oldal, amelyen az akció magyar résztvevői regisztrálhatnak és rögzíthetik az elolvasott köteteket, ötleteket adhatnak egymásnak és megoszthatják olvasási élményeiket – írta közleményében a Kossuth Kiadó.

Az oldalhoz csatlakozhatnak azok is, akik nem tudják vállalni egy év alatt 50 könyv kiolvasását, ők 25 kötet kiolvasására vállalkozhatnak szeptember végéig, vagy arra, hogy az aktuális hónapban négy művet olvasnak el.

Mit látsz?

A honlapon a nevezők láthatják, hogy állnak a vállalt kihívás teljesítésével, milyen kategóriákhoz találtak már olvasnivalót, és melyekhez kell még keresniük, hány könyvnél tartanak, és mennyi idejük van még hátra. Megnézhetik továbbá, hogy az egyes kategóriákban melyek a legnépszerűbb könyvek az oldalon, és minden kötetnél láthatják a hozzá fűzött olvasói véleményeket is. A hírfolyamban követhetik, éppen ki mit olvas, és kapcsolatba is léphetnek egymással.

A Kossuth Kiadó a Könyvkihívás főtámogatójaként könyvvásárlási utalványokat és könyvcsomagokat ajánlott fel – így mind a havi, mind a 25-ös, mind az 50-es kihívásban résztvevők között könyvvásárlási utalványt sorsolnak ki.

Az oldal február elejétől él, jelentkezni egyszeri regisztrációval folyamatosan lehet. Az első havi kihívást teljesítők között március 5-én lesz először sorsolás.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top