+ Ajánló

A blues világsztárja Magyarországon

blues , big daddy wilson

Világsztárt lát vendégül Pribojszki Mátyás február 13-án a Budavári Művelődési Házban, ugyanis az ismert hazai szájharmonikás Big Daddy Wilson amerikai bluesénekessel lép színpadra.

Világsztárt lát vendégül Pribojszki Mátyás február 13-án a Budavári Művelődési Házban, ugyanis az ismert hazai szájharmonikás Big Daddy Wilson amerikai bluesénekessel lép színpadra. Az est folyamán saját dalaik kerülnek terítékre, egyedi hangszerelésben.

Big Daddy Wilson észak-karolinai születésű énekes, gospelen nevelkedett, de a muzsika mellett a küzdősport is jelen volt az életében: egykor nehézsúlyú bokszolóként is komoly eredményeket ért el. Big Daddy Wilson a tradicionális blues képviselője, ám otthonosan mozog a jazz, a raggie, a soul és a gospelek világában is. Jól ismert név már Magyarországon. Idestova 10 éve visszatérő vendége a legjobb fesztiváloknak és kluboknak, a hazai blues rajongók és zeneértők nagy örömére.

Pribojszki Mátyás és Big Daddy Wilson közel tíz éve találkoztak egy nemzetközi blues fesztiválon, ahol az est közös örömzenéléssel végződött. Ezt a felejthetetlen estét még számos koncert követte, többek között Budapesten a MÜPA-ban, ahol Big Daddy Wilson Ripoff Raskolnikov valamint Nagy Szabolcs társaságában lépett fel. Az koncert vendége Pribojszki Mátyás volt.

Ripoff Raskolnikovval készült interjúnkat itt olvashatod.

Tavaly ősszel Mátyás amerikai turnéját követően fogalmazódott meg egy közös koncertturné és lemezfelvétel gondolata, amely idén februárban meg is valósul. Magyarországon három koncertet adnak majd közösen, a fővárosi állomás február 13-án lesz a Budavári Művelődési Házban. A repertoárban a Pribojszki Mátyás Band és Big Daddy Wilson saját szerzeményei kapnak helyet, egyedi hangszerelésben, Big Daddy Wilson különleges énekhangjával, stílusával fűszerezve. Felcsendülnek blues, soul, funky és gospel dallamok egyaránt, amely egy igazán különleges zenei élményt ígér a közönség számára.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top