+ Irodalom

Selejtezik a slam poetryseket Debrecenben

slam

A librariuson lassan külön könyvtárat lehetne nyitni a slam poetryvel foglalkozó cikkeknek. A selejtező örvén itt összegyűjtöttünk néhányat a legérdekesebb írások közül.

A librariuson lassan külön könyvtárat lehetne nyitni a slam poetryvel foglalkozó cikkeknek. Még 2013-ban vitatkoztunk azon, hogy leírjuk, vagy ne írjuk le a slam szövegét. Idén júniusban a múzeumok éjszakáján a PIM-ben jártunk, ahol szinte az egész éjszaka a salmmereké volt. Elmondtuk a véleményünket a Slam.Pont című könyvről, ami megintcsak vitába torkollott. Írtunk arról, miért tér vissza a könyvbemutatókon a Sötét slam című slam. Láthattatok videót egy szerintünk ütős slamről. Végül, de nem uccsó sorban beszélgettünk Kemény Zsófival, amit így foglalhatunk össze: Minden jó slam vers, de nem minden jó vers slam.

Most pedig a debreceni selejtezőt ajánljuk annak, aki szeret versenyezni.

Selejtező:
2015. február 18. (szerda) 19.00, Lilla bár (Hunyadi János utca 10.)

Téma: KELET VAGY NYUGAT (időlimit: 3 perc)

Belépő: 500 forint (teljes egészében leiható italjegy)

A versenyre jelentkezni a selejtező előtti napig, tehát február 17-ig lehet a kultokslam@gmail.com e-mail címen. Témaként a „Slam verseny”-t írjátok be a címsorba! A levél tartalmazzon egy rövid leírást rólad és a neved vagy művészneved, amelyen felkonferálhatnak! Jelentkezz és mondd el, neked neked mit jelent a „Kelet” és „Nyugat” együtt vagy külön.

A zsűri tagjai: Zahorján Ivett (KULTer.hu), Baranyi Gergely (LÉK Irodalmi Kör), Polgár Tóth Tamás (Debreceni Egyetem Irodalmi Kör), Kovács Eszter Csilla (Debreceni Slam Poetry) + 3 közönségzsűri (akiket a helyszínen sorsolunk ki). A zsűri a jelentkezők számától és az előadott slamek minőségétől függően 8-10 főt enged tovább a döntőbe!

A zenéről a kontAktus zenekar tagjai gondoskodnak. Konferál: Sándor Attila.

Döntő:
2015. március 27. (péntek), 21.00, MODEM (a KULTOK IV. keretében)

Téma: KOCKÁK ÉS BAMBA BÖLCSÉSZEK (időlimit: 3 perc)

(További információk a selejtező után!)

I. díj: 25.000 forint + könyvjutalom
II-III. díj: 10-10.000 forint értékű könyvjutalom

A versenyt a József Attila Kör Irodalmi Egyesület támogatja!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top