+ Film

Öntudatos tehenekről szóló regényt ír az X-akták egykori sztárja

Öntudatos tehenekről szóló regényt ír az X-akták egykori sztárja

David Duchovny amúgy sem egy hétköznapi figurája Hollywoodnak, de az egzisztenciális válságba keveredő tehén története még minket is meglepett.

Sőt, fokozzuk az élvezeteket: a regény a Szentséges tehén (Holy Cow) címet viseli.

David Duchovny amúgy sem egy hétköznapi figurája Hollywoodnak, de az egzisztenciális válságba keveredő tehén története még minket is meglepett. A kétszeres Golden Globe-díjas amerikai színész már filmes pályafutása előtt is megmutatta nem mindennapi érdeklődési körét, ugyanis szakdolgozata a Mágia és technológia a kortárs költészetben és prózában címet viselte. Valamivel érthetőbb tehát színészi karrierútja is: a Twin Peaks-szel kezdte pályafutását a kilencvenes években (aminek egyébként nem sokára jön a folytatása), majd az X-akták Mulderjeként vált világszerte híressé, ma pedig a Kaliforgia című sorozatban alakít egy írói válsággal küszködő írót. (A sorozatot Ausztráliában eleinte gőzerőkkel be akarta tiltatni a katolikus egyház.)

Most pedig regényírásba fogott, a Szentséges tehén főszereplője és mesélője Elsie, az egzisztenciális válságba keveredő tehén, aki két barátjával, Tommal, a pulykával és Shalommal, a disznóval világnak indul egy szebb és szabadabb élet reményében. A Vulture oldalán most angol nyelven már az első, Engedjék meg, hogy bemutatkozzam című fejezet is olvasható.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top