+ Film

Megvannak a Sundance Filmfesztivál díjazottjai

Megvannak a Sundance Filmfesztivál díjazottjai

A mai nappal zárult a Sundance Filmfesztivál programja, Amerika egyik legnagyobb független filmes mustráját idén harmincegyedik alkalommal rendezték meg.

A mai nappal zárult a Sundance fesztivál programja, Amerika egyik legnagyobb független filmes mustráját idén harmincegyedik alkalommal rendezték meg.

A zsűri nagydíját és a közönségdíjat Alfonso Gomez-Rejon Me & Earl & the Dying Girl (Én, Earl és a Haldokló Lány) című filmje nyerte el. A rendező a díjat szülővárosa, Laredo filmkészítőinek és színészeinek ajánlva így fogalmazott:

Ez a film a veszteség feldolgozásáról szól, de valójában egy csodálatos életet, egy csodálatos embert ünnepel, aki nem más, mint az én csodálatos apám… az ő humorral átszőtt életét ünnepli.

A legjobb dokumentumfilmnek járó díjat a Crystal Moselle rendezte The Wolfpack című alkotásnak ítélték oda, amely hat, moziba járó tinédzser fiúról szól, akik elszigetelődnek a közösségükben, Moselle a díj átvételekor így fogalmazott:

Ezekre a fiatalokra az utcán figyeltem fel, és tessék, most itt állok.

Dokumentumfilm kategóriában a közönségdíjat a Jimmy Chin és Elizabeth Chai Vasarhelyi rendezte Meru nyerte el. A film a Himalája indiai részén lévő Meru hegy észak-nyugati sziklafalának három amerikai alpinista – Conrad Anker, Jimmy Chin és Renan Ozturk – által 2011-ben történt megmászását dokumentálja.

A külföldi produkciók közül a zsűri nagydíját Michael Fassbender Slow West című filmje kapta, külföldi dokumentumfilm kategóriában Chad Garcia The Russian Woodpecker című filmje nyert. A Redford Sundance Intézetének támogatásával szervezett vasárnap záruló filmfesztiválon mintegy 200 filmet mutattak be. A Sundance-díjak elnyerése nem érdemtelen az Oscarért folyó küzdelemben sem, hiszen a tavaly a zsűri nagydíját és a közönségdíjat elnyerő Whiplash című musicaldráma idén bekerült a legjobb film Oscar-jelöltjei közé.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top