+ Életmód

Változtasd kékké a győri Széchenyi teret az autizmus világnapján!

horgolás

Árnics Katalin gyógypedagógus, pszicho-pedagógus ötlete nyomán már többen készülnek az eseményre és kötik, horgolják a 10×10 cm-es kék anyagdarabkákat. A kék ugyanis a remény színe, mely jelképezi az autistákat támogatók nemes szándékát.

Világszerte hódit a Yarn-bombing- mozgalom: a közös erőben, szeretetben bízó lányok, asszonyok „körbekötnek” teret, fákat, tárgyakat. Az autizmus világnapján, április 2-án mutassuk meg mi is, sokan vagyunk, akik tenni szeretnének a mássággal küzdőkért.

Árnics Katalin gyógypedagógus, pszichopedagógus ötlete nyomán már többen készülnek az eseményre és kötik, horgolják a 10×10 cm-es kék anyagdarabkákat. A kék ugyanis a remény színe, mely jelképezi az autistákat támogatók nemes szándékát. Ezeket a darabokat varrják össze és a győri Széchenyi tér egyik sarkán – a fák törzsére, a padokra, biciklitárolókra rögzítik április 2-án, az autizmus világnapon. A kezdeményezéshez csatlakozott a Győri Babahordozó Klub és a Gombolyda is.

Aki támogatni szeretné az elképzelést és megteheti, készítsen 10×10 cm-es (de lehetnek nagyobbak is ) kötött/horgolt négyszögeket a kék bármely árnyalatából és adja le a győri Gombolydában! Aki nem győri, de szeretne munkájával hozzájárulni az akcióhoz, postán is elküldheti a négyzeteket a bolt címére (Gombolyda Fonalbolt, 9022 Győr, Liszt Ferenc utca 2.)

Megosztással is lehet segíteni, hogy minél több emberhez juthasson el a felhívás és kékké válhasson a Széchenyi tér áprilisban.
Bővebb információk Katinál: arnics.katalin@gmail.com és a boltban.

Nemrégiben mutattunk egy kezdeményezést, amely börtönviselt nőkön segít, és egy makettet, ami mézeskalácsból készült a közösség erejével.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top