Az előadás egy lányról szól, aki szexchatelésből keresi a pénzét. Láthatjuk a kamera előtt tetetett jókedvet, a lányt, aki mindenre képes, hogy a kuncsaftok elégedettek legyenek. És láthatjuk a másik oldalt is, a lelkileg és testileg megtört, saját határait átlépni próbáló nőt, akit a szexchat lassan, de biztosan felemészt.

Az egyetemistalakásban megrendezett performanszt nyolc fiatal és két kígyó társaságában nézte meg a kolozsvaros.ro.

Az egyik szobában voltunk mi – a közönség – a másik szobában – négy méterrel odébb – az előadó. A lakásban webkamerák felszerelve, a kép a szoba falára kivetítve, hogy semmiről ne maradjunk le.

Majd elkezdődött. WC-papírral és vibrátorral a háttérben megjelent Kata. A zene kellően nyomasztó, majd kezdődik a „show”. Érkeztek sorra az üzenetek: „játssz magaddal”, „büntesd magad”, „szia bébi, ez az bébi”. Kata meg játszott, magával és a chatelőkkel. A szobában a közönség figyelt: volt, aki mosolygott, más komolyan bámulta a falat, megint mások egymásra néztek. Kata figyelmes volt, próbált mindenkinek válaszolni, minél több ideig ott tartani a chatelőket, és persze „privátba” hívni őket – mert csak azért járt a pénz. Majd eltűnt, és következett a másik oldal bemutatása – a lány naplójából olvasott fel. Hogyan épül le egyik napról a másikra, hogyan utál meg élni, hogyan fogy el a szó szoros, és átvitt értelmében is? Mit kérnek tőle a kuncsaftok? Hol van a határ, amit már ő sem vállal be?

performansz kolozsvár

A nagyjából egyórás előadást ötperces hallgatás követett. Ez – ahogy később kiderült – teljesen szokványos reakció. Idő kellett mindenkinek megemészteni a látottakat. Aztán sorra jöttek a kérdések. Kata és Nóra pedig szívesen válaszolt. Igen, Kata tényleg foglalkozott ezzel több, mint egy hónapig. Igen, már amikor elkezdte, akkor tudta, hogy szeretne ebből egy performanszt, ezért is kezdett naplót írni.

Akadt olyan, aki nem bírta és kiment, volt aki megbotránkozott, de volt olyan is, aki örült, hogy megosztották vele ezt az élményt.