+ Film

Filmpályázat a környezetért: sírvanevetős videókat várnak a szervezők

A film bármilyen hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhat az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig.

Az OHÜ Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség Nonprofit Kft. idén is meghirdeti filmpályázatát. A szervezet célja, hogy a hulladékkal kapcsolatos környezetvédelmi és társadalmi problémákat közelebb hozza az emberekhez.

Ehhez azonban a mi erőfeszítéseink nem elegendőek, nekünk „Egyedül nem megy!” Csatlakozz hozzánk, és segíts elmondani üzenetünket, hogy minél többen felismerjék szerepüket környezetünk megóvásában, és tegyenek is ennek érdekében.

– szól a pályázat.

Pályázni két kategóriában lehet:

LOL – Sírva nevettess!

OMG – Ezdedurva!

Eredeti, kreatív alkotásokat várnak a szervezők, melyek a közönség soraiban rekeszizomrángást vagy szemelkerekedést okoznak, lényeg, hogy legyen újszerű, lendületes és elsősorban a fiataloknak szóljon. A film bármilyen hulladékkal kapcsolatos témát feldolgozhat az illegális lerakástól kezdve a szemetelésen át a hulladék megelőzéséig, újrafelhasználásáig.

A benyújtott filmek előzsűrizésen vesznek részt. Az innen a döntőbe továbbjutó 8-8 legjobb alkotás nyilvános vetítés keretében kerül bemutatásra, melyen a zsűri személyre szólóan külön-külön értékeli az alkotásokat.

A zsűri tagjai: Pokorny Lia színművész, Novák Péter színész, műsorvezető és Vadon János rádiós műsorvezető. Hulladékgazdálkodási szakmai szemmel Dr. Wégner Krisztina, az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség ügyvezetője nézi majd végig a filmeket.

Néhány pályázó:

Alkotók: Baksza Jennifer, Bozsik Ádám, Fedor Petya, Fejes Felícia Odett, Hegyi Henrietta, Koczor Ádám, Szeltner Ildikó (a Pázmány Péter Katolikus Egyetem hallgatói)

Alkotók: Debreceni Református Hittudományi Egyetem (DRHE) kommunikáció szakos hallgatói és az intézmény médiaműhelye, a Kölcsey Stúdió

Alkotó: Bierbaum Péter

A többi alkotás itt nézhető meg.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top