+ Ajánló

Mindenütt nő

nő

A Mindenütt Nő elnevezésű rendezvénysorozat azt tűzte ki céljául, hogy a nőnap több legyen, mint egy virágszál rutinos átadása: március 6-8. között női alkotókat és sorsokat mutatnak be 30 városban.

Sokszor beszélünk az ünnepek kiüresedéséről, különösen divatos téma ez karácsony környékén. A Mindenütt Nő elnevezésű rendezvénysorozat azt tűzte ki céljául, hogy a nőnap több legyen, mint egy virágszál rutinos átadása: március 6-8. között női alkotókat és sorsokat mutatnak be 30 városban.

Civil kezdeményezésként az Accord World Music munkatársai indították útjára a Mindenütt Nő rendezvénysorozatot, amely első alkalommal 2013-ban került megrendezésre. Már a kezdetekkor is a hazai kulturális élet legjelentősebb intézményei csatlakoztak hozzá, melynek köszönhetően a kezdeményezés igen nagy sikert aratott: 2013-ban 12 városban, 65 helyszínen több mint 110 programot láthatott mintegy 10 ezer néző. 2014-ben még gazdagabb programot sikerült összeállítani, s még többen csatlakoztak a kezdeményezéshez, így már 20 város 81 intézményében több mint 160 programot láthatott közel 20 ezer néző.

A rendezvényt az a gondolat hívta életre, hogy a nők ma nem kapják meg azt a figyelmet és tiszteletet a társadalom részéről, amelyet megérdemelnének. Ma már mindennek van világnapja, annyiféle, hogy nincs is annyi nap a naptárban. Aztán a sok világnap csendben beleszürkül az érdektelenségbe. Nincs ez másképpen a nemzetközi nőnappal sem, hiába van több évtizedes hagyománya, ma már alig törődik vele valaki.

A Mindenütt Nő rendezvénysorozat szeretné új tartalommal megtölteni a Nőnapot! Szándéka szerint a társadalomnak kitüntetett figyelmével kellene ünnepelnie a nők tehetségét, tudását, szépségét, érzékenységét, odaadását! Fontos, hogy legalább néhány napig valóban csak a nők legyenek a középpontban! A koncerttermek pódiumain női előadók álljanak, a színházak színpadain női sorsokat kövessünk, a galériákban női alkotók műveit lássuk, női történeteket vetítsenek a mozik, nők valljanak magukról az irodalmi esteken, női gondokról szóljanak a pódiumbeszélgetések és a tudományos konferenciák, egyáltalán Minden a Nőkről szóljon ebben a néhány napban! Egy igazán sokszínű kínálatban mindenki megtalálhatja az őt leginkább érdeklő programot, eltöprenghet vagy elgyönyörködhet a látottakon, s másnap már egy kicsit más szemmel néz majd a nőkre. Több megértéssel, több tisztelettel és sokkal-sokkal több figyelemmel.

A rendezvénysorozattal kapcsolatos fontosabb tudnivalók:

– A Mindenütt Nő rendezvénysorozaton illetve a közös kommunikációs felületein (műsorfüzet, honlap, PR, reklám, stb.) való részvétel minden helyszín számára ingyenes.

– Minden helyszín a saját költségén rendezi meg programját s teljes egészében maga rendelkezik a keletkezett jegybevétellel.

– A helyszínek saját elképzeléseik és anyagi lehetőségeik szerint választhatják ki az arculatukhoz illeszkedő programot (vagy programokat), amellyel a megjelölt három nap valamelyikén (vagy mindegyikén) részt kívánnak venni a rendezvénysorozaton.

– Elengedhetetlen feltétel, hogy a program lényegileg kapcsolódjon a Mindenütt Nő alapvető tematikájához, tehát női alkotókat, női sorsokat, női gondokat állítson középpontjába és magas minőséget képviseljen a maga műfajában.

– A helyszínnek annyi a kötelezettsége, hogy saját propaganda anyagain tüntesse fel a rendezvény logóját illetve ahol a terjedelem megengedi ott az alábbi mondatot: „Színházunk (vagy Múzeumunk, vagy Galériánk, stb. – az adott helyszínnek megfelelő szóhasználattal) ezzel a programmal vesz részt a (Mindenütt Nő LOGO) rendezvénysorozaton.”, valamint a rendezvényt megelőzően helyezze el a nézők számára jól látható és hozzáférhető helyen a rendezvénysorozat műsorfüzetét és plakátját, amelyeket legkésőbb a rendezvénysorozat előtt 1 héttel eljuttatunk hozzá.

– A rendezvény pontos adatait (cím, időpont, résztvevők, stb.) tartalmazó Adatlapot 2 db jogtiszta, nagyfelbontású fotóval együtt legkésőbb 2015. január 23.-ig kell eljuttatni a mindenuttno@gmail.com email címre.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top