+ Film

Jancsó Miklósra emlékeznek

Jancsó Miklós

A konferencia két napjának egyikét Jancsó Miklós kevésbé ismert és kutatott színházi munkásságának szentelik, a második nap délutánján pedig az ismertebb filmes életmű néhány újszerű és izgalmas aspektusát tárgyalják.

Kétnapos konferenciával emlékezik Jancsó Miklós halálának első évfordulójára a Színház- és Filmművészeti Egyetem. Január 30-31-én neves előadók, filmvetítés és koncert várja az érdeklődőket. A Színház- és Filmművészeti Egyetemen filmesek, színházi szakemberek, színészek emlékeznek a 2014. január 31-én elhunyt rendezőre.

A konferencia két napjának egyikét Jancsó Miklós kevésbé ismert és kutatott színházi munkásságának szentelik, a második nap délutánján pedig az ismertebb filmes életmű néhány újszerű és izgalmas aspektusát tárgyalják. A konferencia előadói között lesz Grunwalsky Ferenc, Kende János, Báron György, Stőhr Lóránt, Jákfalvi Magdolna, Nánay István, Csuja László és Szekfü András.

Mindkét nap kerekasztal-beszélgetést is tartanak, amelyen Nánay István kritikus, majd Szász János rendező moderálása mellett Jancsó Miklós színházi előadásainak és filmjeinek színészei idézik fel a rendező alakját. A tervek szerint a kerekasztal-beszélgetéseken részt vesz Sebő Ferenc, Bajcsay Mária, Ladik Katalin, Galkó Balázs, Jordán Tamás, Balázsovits Lajos, Cserhalmi György, Mucsi Zoltán és Scherer Péter. A konferencia január 30-án, pénteken 15 órakor kezdődik az Ódry Színpadon. A rendezvény nyilvános, a részvétel ingyenes, a konferencia részletes programja az egyetem honlapján olvasható.

Novemberben jelent meg DVD-n Jancsó Miklós 1974-es Szerelmem, Elektra című filmje, a Fényes szelek című filmjét itt ajánlottuk. Jancsó emlékére tavaly még esszépályázatot is hirdettek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top