+ Fotó

Nulláról építette újra a karrierjét egy mobiltelefonnal Pörneczi Bálint

Az AFP hírügynökség egykori külsős fotóriporter 2011-be döntött úgy, hogy családjával Párizsba költözik Budapestről.

A Franciaországban élő magyar fotóriporter Pörneczi Bálintnak, a Magyar Nemzet korábbi munkatársának telefonnal készített képeiből január 15-én nyílt Figurák című kiállítása a Párizsi Magyar Intézetben – írja a nullahategy.hu.

Az AFP hírügynökség egykori külsős fotóriportere 2011-ben döntött úgy, hogy családjával Párizsba költözik Budapestről. Itt, mielőtt visszatalált régi szerelméhez, a fényképészethez, dolgozott a vendéglátásban és a francia vidéket járva, újságkihordással is foglalkozott.

Bálintnak az idegen országban a nulláról kellet fotós karrierjét ismét felépíteni, ám jelenleg az amerikai Bloomberg gazdasági hírügynökség helyi fotósaként dolgozik. Okostelefonját az idegen világvárosban eleinte navigációs eszközként használta, metrótérképet töltött rá, ám az internet adta korlátlan szabadság ízére hamar rákapott. A készülék beépített kamerájával kezdetben életük apró mozzanatait örökítette meg, amely képeket a Tumblr oldalán is közzétett, így tudósítva Magyarországon élő családjának, barátainak a velük történt dolgokról, ám a naplószerű tematikát egy idő után unalmasnak tartotta.

A család közben Bálint feleségének szülővárosába, a festői szépségű Rodezbe költözött.

A munkám miatt rengeteget ülök a kocsiban, sokat ingázom Párizs és Rodez között is, általában ilyenkor van időm agyalni. Egy ilyen út során jutott eszembe az, hogy egy új tárgykör szerint fogom az embereket megörökíteni, méghozzá a foglalkozásuk alapján. Így indul útjára a Figurák portrésorozat.

Tovább a nullahategy.hu cikkére.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top