+ Film

Visszalépett a Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellárja

Színház- és Filmművészet Egyetem

Papp Csilla meggyőződése, hogy a kancellári poszt felelősségteljes feladatokkal jár, amit csupán akkor lehet jól ellátni, ha az új vezető el tudja magát helyezni a már működő szervezetben.

A Színház- és Filmművészeti Egyetem kancellári posztjának eredeti nyertese visszalépett a poszt betöltésétől.

Papp Csilla az Emberi Erőforrások Minisztériumát úgy tájékoztatta, hogy a tisztséget a SzFE-n a személyével kapcsolatban kialakult hangulat, a vele szemben folytatott méltatlan és jogszerűtlen eljárás, valamint a személyét és a családját ért támadások miatt nem kívánja betölteni.

Meggyőződése, hogy a kancellári poszt felelősségteljes feladatokkal jár, amit csupán akkor lehet jól ellátni és a kancellári rendszert megfelelően működtetni, ha az új vezető el tudja magát helyezni a már működő szervezetben, és annak segítségére tud lenni. Ezt a feltételt az egyetemi vezetés méltatlan hozzáállása miatt nem látta biztosítottnak.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma így Papp Csilla döntését tiszteletben tartva a tisztségre a korábban szintén alkalmasnak minősített pályázatot benyújtó Vonderviszt Lajost javasolta a miniszterelnöknek, aki a javaslatot elfogadta. A felsőoktatási intézmény rektora a honlapján szerdán azt közölte: csütörtökön sajtótájékoztatót tartanak az ügyben.

Az Emmi decemberben közzétette, hogy eredményesen zárult a kancellári pályázatok második fordulója. Az akkori tájékoztatás szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetemen Scheuer Gyula, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen Kupper András, a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Papp Csilla, a veszprémi Pannon Egyetemen Kovács Gyula, a Szegedi Tudományegyetemen Devecz Miklós, a Pécsi Tudományegyetemen Jenei Zoltán, a bajai Eötvös József Főiskolán Bohátka Gergely, a Kecskeméti Főiskolán Hegmanné Nemes Sára – a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium vagyonpolitikáért felelős államtitkára – nyert a kancellári pályázaton.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top