+ Film

Filmezés helyett mostantól inkább galériákat nyit Peter Jackson

Peter Jackson

Egy új-zélandi lap korábban beszámolt arról, hogy Peter Jacksont kérte fel a kormány a múzeum kurátorának.

Öt éve most először nem kellett minden reggel felkelnem, és nincsenek határidők, se telefoncsörgés … már elfelejtettem, hogy ez milyen. Szóval szeretném még élvezni egy kicsit, mielőtt tönkre tenném.

– nyilatkozta Peter Jackson, a Hobbit-filmek rendezője, aki hirtelen jött szabadidejét egy első világháborús múzeum megnyitásával tölti. Az új-zélandi rendező erről szerdán beszélt egy, az ország filmiparát támogató rendezvényen, ahol Jane Campion és James Cameron is megjelent.

A tervek szerint a múzeum áprilisban, a gallipoli ütközet 100. évfordulóján fog megnyílni Wellingtonban. A rendező egyébként a következő négy évben több galériát is szeretnének elindítani, amelyek több olyan csatának állítanának emléket, amelyben részt vettek az egykori brit gyarmat katonái.

Egy új-zélandi lap korábban beszámolt arról, hogy Peter Jacksont kérte fel a kormány a múzeum kurátorának. A rendező feladata, hogy a múzeum számára repülőket, tankokat és más háborús műtárgyakat szedjen össze különböző magán és nyilvános gyűjteményekből.

Most ezzel töltöm az időm javát, és ez így jó.

– mondta el a rendező, aki rendkívül érdekes kiállításokat ígért. Hozzátette azt is, nagyon élvezte, hogy pihenhetett a Hobbit-trilógia elkészülte után, noha még mindig dolgozik a kibővített DVD változaton.

 

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top