+ Irodalom

Vígünk van

Szávai Géza új könybe a VÍGESZTENDŐ egy erőteljesen körvonalazódó humor-enciklopédia ‘tengelye’ – és vígan forog körülötte minden, ‘miről tudni érdemes’.

Szávai Géza fontosabb regényei nem a „humor jegyében” fogantak, de a szerzőt pályája kezdetétől kitartóan foglalkoztatja az emberi természet mélyén meghúzódó derű.

Az író legismertebb regénye a Székely Jeruzsálem (esszéregény az identitásról), mely a zsidó hitre tért székelyek, a „lelki zsidók” négyszáz éves – szinte hihetetlen, sokkoló – történetével szembesíti az olvasót. Legutóbb a Kivégezzük nagyapádat című regénye bemutatóján találkoztunk Gézával az Írók Boltjában.

Szávai Géza új könybe a VÍGESZTENDŐ egy erőteljesen körvonalazódó humor-enciklopédia „tengelye” – és vígan forog körülötte minden, „miről tudni érdemes”.

vígesztendő

Fotó: Facebook

A humor előfordulása a természetben című tanulmányában Arisztotelész kifejtette, hogy ahol kacagás-lelőhelyre bukkantak a világban, ott a nevetés kellékeként szükségképpen embert is találtak. Mivel kacagás nincs ember nélkül, ebből a nagy görög tudós véleménye szerint az következik, hogy az emberiség fennmaradása szükségszerűnek látszik. Mert kár lenne, ha a humor kiveszne a Földről. A gyémánt az ember nélkül is tovább ragyog, vagy a mélyben rejtőzik és tökéletesedik, de a kacagáshoz ember szükségeltetik.

A VÍGESZTENDŐ-t az Írók Boltjában (Budapest, VI., Andrássy út 45.) „avatja“ a szerző 2015 január 13-án 17 órakor.

Vígulunk (míg VÍGÜNK van), Bán Magda moderál és kérdez, Tóth József színművész vígig olvas pár részletet, a szerző pedig viselkedik, vigyorog, gyakorol a vígitéletre.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top