+ Irodalom

Könyvolvasásra is büntetett a bíróság

Könyvolvasásra is büntetett a bíróság - büntetés

A bíró a három huszonéves, rongáló fiúnak a börtönbüntetés idejére adott egy kis házifeladatot is – derül ki a Fővárosi Törvényszék sajtóosztályának nyilatkozatából.

Elítélték azt a három, húszas éveiben járó fiatalt, aki még 2013 novemberében Budapesten, a Blahánál, a Nyugatinál és a Városházánál a hanuka tiszteletére kihelyezett menórákat megrongálta – írja a 444 a Hír24-re hivatkozva. A büntetés meg…

A bíró ugyanis nem várt ötlettel állt elő. Miután az elsőrendű vádlottat vallási tisztelet tárgyának megrongálásával folytatólagosan elkövetett rongálás és folytatólagosan elkövetett garázdaság miatt egy év két hónapra, két társát pedig ugyanezzel a váddal egy év tíz nap börtönbüntetésre ítélte, adott egy kis plusz házifeladatot.

A bíró a büntetés kiegészítéseként „külön magatartási szabályként” előírta két könyv elolvasását: az egyik Fejtő Ferenc Magyarság, zsidóság, a másik pedig Fleck Gábor és Szuhay Péter Kérdések és válaszok a cigányságról című műve. A fiúknak olvasónaplót is írniuk kell, majd bemutatni azt a melléjük kirendelt pártfogó felügyelőnek.

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top