+ Életmód

A spirituális biztosítás ingyen megköthető

biztosítás

A hagyományos biztosítás nem véd meg a káresettől, csak kárpótol miatta. A még hagyományosabb biztosítás segít elkerülni a bajt, sőt, ennél többet is tud.

Az alábbi lapok egy rongyos füzetkéből származnak, s megtalálásuk után – hittől függetlenül – kényszert érzek a közzétételre, hiszen manapság nem könnyű ilyen feltételekkel biztosítást kötni! Természetesen belátom, hogy a mai felvilágosult ember számára a szövegben biztosított garanciák meglehetősen illékonynak tűnhetnek, mégis, hátha akad, akinek pont ez hiányzott a lelki békéjéhez.

...mindenféle fegyver és lövés ellen.

…mindenféle fegyver és lövés ellen.

A spirituális biztosítási rendszer pontos működési módjáról, annak technikai hátteréről – ezt be kell vallani! – nem rendelkezem pontos ismeretekkel, de biztos vagyok benne, hogy nem a hordozóanyag (az elrongyolódott papír) számít, hanem a rajta futó „program”. Éppen ezért – ha működik! – nyilvánvalónak tűnik, hogy elegendő, ha a régi lapokat képként lementjük az okostelefonra, és úgy hordjuk magunkkal. Azok, akik nem rendelkeznek képek tárolására alkalmas mobil eszközzel, kinyomtatva is zsebre tehetik. A képek mérete lehetővé teszi, hogy a felhasználó kis méretben kinyomtassa őket (kipróbáltam). Ha én ilyen biztosításhoz folyamodnék – ami nem kizárt –, akkor egyetlen A/4-re nyomtatnám az összeset, majd le is laminálnám.

biztosítás

…annak, aki félelmes kiöntésen és töltésen gyalog vagy kocsin megy át

Egy anekdota szerint Niels Bohr Nobel-díjas dán fizikus irodájában volt egy szerencsepatkó, s amikor erről kérdezték, ő kifejtette, hogy nem babonás, de azt mondták neki, hogy a szerencsepatkó annak is szerencsét hoz, aki nem hisz benne. Nos, aki ennyire egyszerű megoldásra vágyik, az kövesse Bohr útját. Akinek ennél több kell, az kénytelen lesz tudomásul venni, hogy a most bemutatott biztosítás működésének előfeltétele „az Istenbe vetett bizalom”.

biztosítás

…hamis és irigykedő ellenségek ellen

Hangsúlyoznám, hogy Istenbe vetett bizalomról van szó! A szöveg megalkotója nem az kéri, hogy a cetlikbe vagy bármelyik egyházba fektessünk a megérdemeltnél nagyobb bizalmat. Istenbe! Azért ez, így elég komoly potenciális ügyfélkört feltételez.

biztosítás

…kereskedésben, mind vizen, mind szárazon, a vevésben éppen ugy, mint az eladásban

Meggyőződésem szerint a Charlie Hebdo magazin munkatársai – ha lett volna ilyen füzetkéjük – joggal tarthattak volna igényt arra, hogy védve legyenek „mindenféle fegyver és lövés ellen”. Hiszen ők nem/sem a transzcendens Istent figurázták ki, hanem az Isten nevében tevékenykedő – immanensségükből eredően is tökéletlen – egyházakat.
A világhelyzet soha nem kedvez a vallásokkal való viccelődésnek – nyilatkozott 2012-ben a Charlie Hebdo igazgatója. Ezzel együtt – és ezt már én teszem hozzá – a világot, a benne zajló eseményeket, a magukat tévedhetetlennek gondoló embereket látva egyre erősebb a meggyőződésem, hogy Isten transzcendens tulajdonságai között végre helyet kell szorítani a humorérzéknek is.

Istennek van humorérzéke! Sőt, ha az előbbi tétel bizonyítására az egymással vetélkedő vallások örökre eldöntetlen vitáit – meg az egész történelmet – nézzük, akkor azt kell mondanunk, hogy Isten végtelenül (hogyan másként?) li-be-rá-lis!

Halvány gyanúként azt is meg merem kockáztatni, hogy Isten a kávéja mellett a Charlie Hebdo-t olvasgatja, s a lap munkatársait most azért szólította maga mellé, mert elege van abból, hogy a Mennyek Országa teli van sok megnyúlt képű, savanyú, unalmas fazonokkal, akik a törvények szigorú betartása (a szabadságról való szabad lemondás) miatt jutottak be… talán a mártíromságra is miattuk volt szükség.

biztosítás

(EZ SZINTE UNIVERZÁLIS!)

Ha a fentebb leírtakból bármi is igaz, akkor a képként mellékelt biztosítási szelvények is működhetnek. Ha pedig – Istentől kapott szabadságommal élve – tévúton járok, akkor biztosítási szelvények bizonyosan működnek is! És mindez csak itt, INGYEN!

Kattints ide a hozzászóláshoz

Hozzászólás

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Népszerűek

To Top